Pohjois-Savon yleisurheilu, vetelee viimeisiään, niin tämä kauden kuin koko yleisurheilun suhteen. Sanon näin nätisti, että huonosti meni, Pohjois-Savon liikunta, menneestä vuosikymmenestä. Onnistuitte tässä piirissä sitkeällä työllä kokoamaan AIKUISVÄESTÖN, erilaisiin liikuntatapahtumiin, sopivan suuruista osanottomaksua vastaan, voitte henkseleitä paukutellen näyttää hienoja käppyröitä liikuntatapahtumiin osallistuneiden määrillä ja antaa tavan tallaajalle käsitys, että homma on hanskassa. On varmaankin, ainakin pinnallisesti organisaatio voi hyvin, mutta itse yleisurheilu ei ole ollut koskaan näin huonossa hapessa, ei koskaan, yksi nais kiekonheittäjä, yksi naispikajuoksijan alku ja kaksi 80m keihäänheittäjää, siinä kaikki, but where is long - distance runner.
 
Ensi vuoden keväällä, juostaan Kuopiossa maantiejuoksun SM mitaleista, matkoina aikuisilla puolimaraton, kotikaupungin tutulle reitille(väinölänniemi) on lunastanut peräti kaksi aikuisjuoksijaa, tuon kisaan oikeuttavan tulosrajan, hyvä, pari Randelin! mutta, kun eräs telakalla (jälleen kerran)oleva nuorimies, tuossa jokin aikaa sitten sanoi juoksevansa kotikisoissa, mainitsin että tarvittaisiin se puolimaratonin tulosrajan alitus, että vois ottaa osaa SM maantiejuoksuun, niin kaveri oli kuin H- moilanen ja tuumas että jaa, pitänee sitten keväällä juosta se tulos. On se vaan toisilla helppoa juosta puhumalla itselleen tuloksia vuodesta toiseen! tähän on tultu, ei ole ainoastaan kunto kadonnut on mennyt samalla suhteellisuuden taju ja realiteetti, niin kuin koko liikunnalta. Mainittakoon, että yu- kultavuosina tässä piirissä, ei ollut Pohjois-Savon liikuntaa, mutta oli monta talkoohenkistä vireää seuraa, joista tuli tappavan tasaiseen SM kentille niin heittäjiä, työntäjiä, pikajuoksijoita, keskimatkan menijöitä, pitkänmatkan jaksajia ym. alan taitajia, nimiä en ala tässä luettelemaan, koska niitä olisi paljon.
 
Pohjoi-Savon Liikunta ja Pohjois-Savon yleisurheilu, ovat miltei samaa organisaatiota ja molempien näkyvänä taustahahmona häärii Marko Ahtiainen, sama kaveri, joka oli fuusioimassa Kuopion Si-Ven ja Kuopion Namikan yhteen, muitakin houkuteltiin, mutta onneksi järki voitti, ennen takarajaa elo- syys vaihdetta, HYVÄ VETERAANIT.  Kyseisellä herralla on suuret visiot, kuinka homma kuuluisi hoitaa, onhan Ahtiainen päässyt kipuamaan jo SUL asti, sitä taas en oikein ymmärrä, mistä kokemus/teko/tieto pohjalta, näitä visioita luodaan, varsinkaan kun ei ole ollut itse aikoinaan näkemässä, miten asiat hoidetaan ja sitä kautta tuloksia tehdään, niin kentällä, kuin kabineteissa. No rahaa ainakin ollaan valmiit laittamaan tulevaisuudessa huippu-urheiluun Suomessa, on väläytelty jopa yli 250.000€ tukea, jotta saavutettaisiin edes omissa EM- kisoissa menestystä, koska Olympialaiset tulevat liian aikaisin vastaan ja sieltä ei tule kuin kokemusta.
 
Mutta kun sillä rahalla ei saa kaikkea, tästä esimerkkinä toimii Leena Puotiniemi, tällä naisella ei ollut tukia(rahallisia, toivottavasti on jatkossa) mutta niin vaan omavalmennus ja itseensä uskominen tuotti huipputuloksen ja SUL palkitsi tämän kaiken jättämällä Leenan ulos MM  Koreasta. No Berliinissä syntyi Olympialaisiin oikeuttava tulos maratonilla, tosi se tulos olisi tullut jo Koreassa, jos sinne olisi Leena valittu. Mutta tässä olkoon se johtolanka Pohjois-Savon yleisurheilun nousuun, siis panostetaan vain sellaisiin nuoriin urheilijoihin, jotka ovat AIDOSTI tosissaan asian suhteen, luodaan niille optimaaliset olosuhteet/mahdollisuudet harjoitella ja että pyydetään valmentajiksi sellaisia ex- urheilijoita, jotka ovat omalla aktiivi aikanaan, saaneet kovaa tulostasoa aikaan, kaikki muut välistävetäjät, kaikenmaailman puoskarivalmentajat/kirjavalmentajat, kaikki ylimääräiset valmennus/sikari portaat potkitaan pois sotkemasta asiaa, koska ne ovat vaan ylimääräinen kuluerä. Omat Kuopion yleisurheilun SM kotikisat 2014 tulevat liian aikaisin, näillä muutamalla urheilijalla mennään, mutta se olisi oiva paikka nuoren sukupolven näyttää, että panostus ei ole ollut turhaa, jos niitä oikeasti itseensä uskovia ja lahjakkaita nuoria löytyy.Onhan meillä näitä urheiluakatemioita, mutta minä en ole koskaan uskonut tämänkaltaisiin systeemeihin, koska  sinne pääsee aivan liian löyhin perustein ja olosuhteet väliä KOULU/HALLI/KOULU syövät kyllä aidon innostuksen nuoresta, olen nimittäin nähnyt aivan riittävän montakymmentä tapausta vuosien satossa, enkä ole tavannut vielä yhtään onnistunutta tapausta.
 
Omat onnistumiset kirjataan urheilupuolella tälle viikkoa lukemin 135km juoksua+ pari saliharjoitusta(kevyttä) eikä yhtään känniä, vaikka siihen olisi ollut aihetta ja mahdollisuudet ja ensi viikonloppuna on taas RUNNING RACE TIME, ompa muuten sormi taas kipeä !?

Ja nyt tulee korjaus tähän kirjoitukseen,mainitsemaani tulosrajan alitusta,joka oikeuttaisi osallistumaa, ei ole ensikevään Kuopion SM maantiejuoksun osalta, tämä on minulle tehty selväksi tänään 3.10.2011,joten nyt kaikki  miehet ja naiset treenaamaan kovalla sykkeellä ja sydämmellä, niin pääsette sankoin joukoin osallistumaan SM arvoiseen juoksuun Kuopiossa, lisenssin joutuu tietenkin jokainen osallistuja lunastamaa, Siis olen pahoillani antamastani väärästä tieodosta tämän kirjoituksen alussa.

Ja seuraava kirjoitus tällä viikolla,käsittelee vääränlaista lojaalisuutta,niin urheilussa kuin muussakin elämässä,sekä miehestä nimeltään Ahtiainen Marko, sain tänään pyynnöstä mahdollisuuden jutella niitä näitä kyseisen URHEILUIHMISEN kanssa, noin 1h verran,Joten Kuulemisiin!