Niin kuin ennen Rukan mc kisaa totesin, mikään ei tule muuttumaan murtsikassa, Norja vie ja muut vikisee, vaikka muutama huippu niistä "huilaakin" Taso siellä talviurheilun kehdossa, missä muu väki suhtautuu omien kannustukseen yhtä kiihkeästi, kuin Venäjän kansa Putinin valheisiin omiensa puhtaudesta on niin kova laajuuden suhteen, että oksat pois.

Heikkisen Matti se tietää, miten kovaa harjoitellaan, mutta kuitenkin oikein. Eikös juuri Matti ole viettänyt Norjalaisten kanssa pitkijä aikoja ja myös harjoitellut siellä heidän kanssaan tätä kautta varten. Niin se menee, niinkuin totesin valovuosia sitten, että esim. meidän kestävyysjuoksu ei kehity, ennenkuin löytyy ennakkoluulottomia rohkeita nuoria juoksijoita, jotka pakkaavat laukkunsa ja oppikirjansa ja matkaavat talviaikaan harjoittelemaan lajin emämaahan alkeillisiin olosuhteisiin. Ammentaen siellä inspiraatiota harjoitteluunsa ja unohtaen kaiken muun hömpän ja humpan. Annemari Sandell on se tai oli se rohkea aikoinaan ja tulokset puhuvat puolestaan. Ja kai sielläkin, jos on ihan pakko, voi Facebookata. Sitä en taas tiedä, löytyykö sieltä kenttää, näille äly(ttömille)puhelimille, mutta se selviää vain yhdellä tavalla. Se on kuitenkin varma, että elintaso ja eritoten ruoka ei siellä maksa kuin murto osan, jos sitä vertaa Suomen hintatasoon.

Minulla asiat alkaa olla hyvällä mallilla. Vaikka tuo terveys tahtoo olla milloin sitä ja milloin tätä, ei pidä lannistua. Päin vastoin, kohta on sitten se aika, mitä olen odottanut, sillä vuodenvaihteessa jään talven kestävälle VUOROTTELUVAPAALLE. Nuorten sanoja lainatakseni, "ei oo todellista" tai "oikeesti"kyllä se on. Laitan ennen joulua tänne sivuille 10 perusperiaate teesiä, joita aijon tehdä ja mitä en tuon loman aikana.

Kyllä olen muistanut liikkua muutenkin. Toissaviikkoinen Kuopiohalli reipastelu jäi mieleen, sillä roppa on alkanut jollaintapaa reakoida sen ilmaalaan. Syke käyttäytyi hiukan epänormaalisti siellä ja olen huomannut se joskus ennenkin. Eilen juoksi aamulla reippaan ulkona ja ei ollut taas minkäänlaista vaikeutta, vaikka menin kovemmilla sykkeillä kuin hallissa. Kone toimi kuin zenitti vaikka olosuhteet olivat tuulipukukerrospukeutumisesta ja pakkasesta huolimatta hiukan haastavat, eikä ylämäetkään tuntuneet huonolta. illalla kävin vielä puolituntisen uimassa.Tänä aamuna sitten 2h kevyesti hienossa talvikelissä

Mutta nyt TV auki, kohta alkaa EM maastojuoksun seuranta:)