Kuopion Palloseura(KUPS) oli kevään korvilla, hyvissä ajoin ennen sarjan alkua, erittäin vahvoilla, jaettaessa mitaleja etukäteen. Paikallinen Savon- Sanomat suitsutti urheilusivuillaan nykyistä kokoonpanoa jopa VUOSISADAN joukkueeksi, muistaako kukaan, minä muistan, mutta jos sarjatilannetta katsoo nyt ylhäältä alaspäin, niin lukulasien takaa katse pysähtyy aika alapuolelle joukkueiden sarjatilanteessa. Miten tähän on tultu, kaikki ennemerkithän näyttivät PAPERILLA olevan paremmin, kuin koskaan, mutta nyt aletaan jo pelätä karsintapelejä, koska nyt aletaan kääntyä loppusuoralle, tämän kauden pelien suhteen.
Tänään kävin kokeilemassa tuota juoksu, takaa tuli hiljaa pyörällä eräs minun hyvin tuntema futislegenda, joka on nähnyt viidenkymmenen vuoden aikana Kupsin nousut ja laskut, tuskin edes kerkesin lausua sana jalkapallo, niin oltiin jo paikallisen palloseuran tekemisissä ja eritoten sen menestymättömyyden syitä pohtimassa, tämän kauden osalta ja arvatkaa mikä oli suurin syy, kun ei peli kulje, sanoi että tuo, mitä sinä nyt teet, minä siis juoksen ja vastaus on peruskestävyyden puute. Aivan juuri niin, mitä sillä tekniikalla ja nopeudella tekee jos ei jaksa tehdä, samanlaiset oli meidän molempien mielipiteet juoksuvoiman säilyttämisestä, cupkannu matkasi eilen Helsinkiin, kaikki näki mitä tapahtui kentällä, ensimmäisen puoliajan HJK vei mennen tullen, KUPS vikisi kun ei jaksanut mennä mukana.
Kaikki KUPSIN edustusjoukkueen pelaajat ovat ammattilaisia, mutta moniko näistä kavereista käy edes 3 kertaa lenkkeilemässä omaehtoisesti viikossa, paljon on pelejä kaudessa, mutta sitä tärkeämpää on juuri se peruskunnon pitäminen läpi pelikaudella, peruskuntokaudella se luodaan ja kilpailu (peli ) kaudella sitä ylläpidetään säännöllisin omatoimilenkein, ei siihen tarvita ryhmälenkkeilyä, koska minä näkisin sen vahtimisena ja paapomisena, siis väkisin tekemisenä. Muista sen ajan, kun KUPS voitti 70-luvulla mestaruuden, sinä kesänä 4-6 Kupsin edustus potkijaa tuli säännöllisesti juoksulenkillä vastaa, vaan niiltä ei loppunutkaan kunto, tänä kesänä ei ole tullut vastaan missään päin Kuopiota yhtään kertaa pallonpotkijoita ja minun juoksureviiri on aika laaja, pullonpotkijoita sitäkin enemmän. Sanontaan, nopeus on voimaa jota taito hallitsee, vois lisätä etuliitteeksi” kestävyys ja”, ainakin ammattimaissa se on täysin välttämätöntä.
Viimevuonna hoppee ei ollut häppee, vaan toivottavasti tänä vuonna osoite ei ole ykkönen, sillä onhan Kupsia pidetty Kuopion lippulaivana ja markkinointivalttina, niin kuin Kuopion imagoa ajatellen, mutta kohta on imagot vähissä, kun palataan sille tuttua tutumpaan sarja sijoitukseen, viimeisen 15 vuoden ajalta. Tiedän kyllä, että muutamat ”entiset pallonpotkijat” vetävät herneen nenään tämän lukiessa, mutta eihän se ole minun nenä. Tulevaisuutta ajatellen (ensi kausi)KUPSIN on pakko satsata myös sellaiseen valmentajaan, joka huolehtii ja valvoo läpi kauden siitä, että myös peruskunto on sillä tasolla, jotta olisi edes teoreettiset mahdollisuudet kamppailla tasapäisesti sarjapisteistä silloinkin, kun kesäkuumalla takki on tyhjä ja pitäisi vielä jaksaa iskeä, eikä alistua puolustuskannalle.
Itse en alistunut puolustuskannalle tänäkään aamuna, vaan tein sen pitkän juoksun, elikkä 2,30h = 2h meni 5-4,45min/km, loppu kiihdyttäen7km, vauhtia noin  4min/km yhteensä 32km