Niinpä, tässä taas yksi kuva muistoja sarjasta. Paikkana vuosituhanne alun tuo  takuuvarma Forssa Suvi-Ilta. Ja tässähän käännytään loppusuoralle, eli puolimaratoni urakka alkaa olla takanapäin. Sinne 1.11-1.12h välimaastoon taisi tuollakin kertaa mennä, eikä keli ollut mikään optimaalinen. Liian lämmintä, hellerajan kynnyksellä ja sehän yleensä tiputti jälkimmäisen kympin aikaa aika radikaalisti. Muistelen että pokkasin sarjavoitosta järvisen sukset, mitkä sitten möin samantien pois eräälle juoksukaverille. Se oli aikaa, milloin happi vielä kulki ja kello tykkäs, eikä juoksusta palautuminenkaan kestänyt kovin montaa päivää, kun oli jo seuraava vauhdikkaamman treenin aika.

Se ajan treenit olivat joskus aika kovia ja parhaimman jaksamisen ja suorituskyvyn sain tuolta Puijon maisemista, missä on se monille tuttu hiekkatie, mikä kiemurtelee ikihonkien suojassa kohden Puijon tornia. Matkaa tuolla mäellä on 1300m ja kun sen sipaisi 4-5 kertaa ylös, ripeällä palautusjuoksulla alas, niin että kello tykkäsi, sekä päälle 6x100m pesäpallokentän viereessä olevalla nurmella, tiesi olevansa kunnossa. Tänä päivänä kaikki on kuitenkin toisin. Kyseinen mäki ei enää tule kysymykseen juosten, ainoastaan kävellen tai pyörällä ja silloinkin ainoastaan alaspäin tullen, niin no onhan se mentävä kyllä silloin ylöskin päin, vai!

forssa%20suvi.jpg

Nythän on kuitenkin niin, että kaikella on aikansa ja suuremmista luopumisentuskasta päästyäni olen oppinut olemaan tyytyväinen vähempään, mutta silti ei ole tarvinnut mistään kokonaan luopua. Päinvastoin, uutta ja kiehtovaa harrastusta löytyy, kun on vain tekijäksi.

Mutta viikonloppua hallitsee kestävyysjuoksun puolelta kaksi suurta tapahtumaa. Lidigöloppet ja Berliinin maraton. Ensinmainittu on Ruotsalaisten lahja kaikille maastojuoksun ystäville, mikä kokoaa monenkymmenen tuhannen juoksijan osanoton ja on lajissaan maailman suurin. Berliinin maraton on taas edustaa suuren osanottaja joukon lisäksi mahdollisuuden ennätyskokeiluun. Siellähän on tehtailtu huippunopealla reitillä useita miesten ennätyksiä. Merkittävänä paikkana se tulee jäämään myös tämän hetkisen piirin parhaan miesjuoksijan sydämiin, sillä Teemu Toivanen tulee päättämään viikonloppuna kilpailijan uransa kyseiseen juoksuun. Onnea ja mestystä Teemulle!