Mikä se on, siitä on laki säätänyt pakon, mutta jos sitä rikkoo, niin siitä ei ole säädetty rangaistusta, aivan oikein PYÖRÄILYKYPÄRÄN käyttö. Tämä maailman halvin henkivakuutus, ei ole lyönyt itseään läpi, täällä kotimaassamme, parhaiten ole asian havainnut noilla lohduttomilla juoksulenkeillä, kun laskujen mukaan ainoastaan 35% vastaan tulevista ja ohi ajavista pyöräilijöistä on jonkinlainen henkivakuutus päässään ja kellä ei ole sitä päässään ei ole kyllä pään sisälläkään mitään särkyvää, eikä arvokasta.
 
Ja esimerkki kypärän hyödyistä toisesta näkökulmasta, tuossa reilu vuosi taaksepäin, eräs harvoista kavereistani, veti elämänsä mällit maastopyörällä, toisena osapuolena oli KOIRA(tai koiran taluttajat) kaveri joutui ihan kohtuu vauhdista vetämään liinat kiinni ja sitten lähdettiin, voimistelutermiä lainatakseni ”urhonhyppy voltilla, miltei niskat taittaen ja vielä yhden kerran kerien” alustana asfaltti, satuin paikalle siihen sopivasti ja voin vakuuttaa että kaveri oli aika huonossa hapessa ja tiedottamassa tilassa sekä verta oli tatamilla kohtalaisen reippaasti. Mutta kun virkavalta ja elvytys osasto saapui vihdoin paikalle, sekä totesi tilanteen vakavuuden ja pakolliset toimet oli suoritettu, niin siinä akropaatti pyöräilijää lavetille nostettaessa ja kypärän päästä varovasti pois ottaessa, totesi lääkintämies osuvasti, että henki säästyi kypärän ansiosta. Ja toisesta mainitsemastani hyödystä, siinä mielessä, että kun se järkikulta ei ollut aina kotona ennen täysvolttia, niin nyt se on palannut sinne pysyvänä olotilana positiivisessa mielessä, sekä että eräs makeistehdas saa pitää jatkossakin riveissään tunnollisen ja ahkeran kuntourheilijan.
 
Olen kyllä itsekin ottanut kontaktia kovan tienpinnan kanssa, pahimmillaan on mennyt muutama kylkiluu, samalla kun kypärä on mennyt uusiin, koska yhden kerran se pelastaa, kun hajoaa(halkeaa) mutta toista kertaa ei, mutta niin kuin blogini sivuille eksyneet, sekä minut tuntevat henkilöt voivat todeta, minun nupissa ei ole tapahtunut ennen mälliä, eikä sen jälkeen mitään JÄRIN suurempaa muutosta.
 
Omat urheilut: erittäin kevyen viikon jälkeen = 80km juoksua, alkaa huomenna 10 päivän erittäin kova setti, määrä/laatu= 70/30 ja se alkaa huomenna tietty kovalla 10km juoksulla, sekä sunnuntaina jos kelit suosii, erittäin pitkällä maastopyörälenkillä, ilman ylimääräisiä voltteja ja nyt meen saunomaan!