Nyt kun kaikenmaailman juhlapyhät alkavat olla takanapäin on hyvä kurkistaa tulevaan. Kurkistetaan kuitenkin ensin menneeseen alkuvuoteen, missä onkin tapahtunut jo kaikenmoista. Päällimmäisenä tietenkin nuorten leijonien MM kulta ja siitä ei sen enemmän, koska tulevaisuudessa talven kevää ja kesän mittaan varmaankin tulee uusintaa siitä tapahtumista ja kesällä vielä varmaankin jonkinlainen kansanjuhla.

Mäkiviikko meni tuli ja meni, samoin Tour de ski. Tourilla on edessään uudistus, jos hiihtohommat ei ala kaikille maistamaan. Ainoastaan alle ja hieman ylle 20 vuotiaat voisivat saada vapautuksen tulevaisuuden keskieuroopan hiihtosirkuksesta, koska on se sen verran kova mittelö. Perusteluna moiseen ehdotukseen olkoon vaikka se, että evättiinhän Alisa Vainioltakin osallistumisoikeus maratonin isoon kisaa liian vähäiste vuosie takia. Kyllä Touri on vähintään yhtä raskas kokonaisuus, kuin yksi maraton. Muuten kaikkien parhaiden täysiikäisten olisi velvollisuus ottaa osaa Tour de ski tapahtumaan, tai jos ei niin koko tapahtunan voikin laittaa niinsanotusti jäähylle.

Seefeldiä kohden mennään, eikä sieltä näillä näkymin ole Suomelle luvassa kultaa ja kunniaa. Kaikki menestyspaineet lepää iivon ja Kristan leveille hartioilla. Mäkimies Aalto odottaa vielä läpimurtoaan muutaman vuoden, eikä sieltä onnenkantamoista ole odotettavissa.. Jälleen kerran joudun antamaan Ylen. Vuokatista Lahteen siirretyt nuorten MM hiihdot ja hyppelyä EIVÄT tule näkymään yhtään enemmän TV vastaanottimissa,kuin esim. SM maastojuoksut. Eli eivät sekunnin vertaa,sen verran paljon YLE arvostaa tulevaisuuden Suomen Niskaseja,Pärmäkoskija tai muiden maiden Northuukkeja, Jörkeneitä,tai vaikka Juuhaukkia. 

Yle on siis perseestä, se on selvää, sillä sen verran huonoa on tavan urheilutarjonta vastaanottimissa, missä ei ole tietoakaan tasapuolisesta ja oikeudenmukaisesta ohjelmistosta urheilun suhteen.

Mutta nyt kaikki tilaamaan HALPOJA etelänreissuja, vaikka Kreikaan on nimittäin kelit siellä kohdillaan ainakin talviurheiluun.

Omat. aamulla 1,15h hölkkää, mikä sisälsi 5km kontrollin sykkeellä 150-165