Tietokonen paholaisen keksintö, nuorille. Eilen aamu -TV lähetyksessä, oli jutun aiheena nuorten MUSTA mieli, eli ahdistuneisuus ja miten jo parikymppiset nuoret hakeutuvat työkyvyttömyys eläkkeelle. Kaikille tai kaikilla ei kuitenkaan ole varaa psykiatriseen hoitoon, missä lepotuolissa köllötellessä ja keskustellessa ikään kuin tuoli imee itseensä, sekä seuraava päivä sitten menee palautellessa pahaa oloa.

Traumaattiset kokemukset lapsuudessa ja nuoruudessa, ovat näiden Freudilaisten ajattelijoiden oljenkorsi ja potilaskantaa riittää. Oltiin sitä nuoria ennenkin ja todella kovalla kädellä opetettuja, mutta kallonkutistajien apua ei tarvittu, ainakaan siinä määrin mitä nykyaikaan. Tuleehan se yhteiskunnalle kalliiksi, kun nuoret yhä suuremmissa määrin hakeutuvat eläkkeelle musta mielen johdosta, kun ollaan tai on pudottu kelkan kyydistä.

Tämän kaltaista ongelmaa ei ollut muutama kymmenen vuotta taaksepäin, jos kuitenkin päätä kuristi ja hakeutui hoitoon, minne vielä silloin aika kivuttomasti pääsi kohtuuhintaan, sai kyllä tasan tarkkaan silloin niin sanotusti B- paperit. Tämä ei "ikävä kyllä" silloin riittänyt alkuunkaan työkyvyttömyys eläkkeeseen, jos olisi alkanut tohtorille moista ehdottelemaan, olisi ison naurun säestyksellä käsketty mennä matkoihin. Päin vastoin, tahti oli sen jälkeen töissä sitäkin tuimempi.

Koska, silloin ei ollut TIETOKONEITA, ei kotona, sen enempi kuin missään muuallakaan vapaasti käytössä, ei ollut mahdollisuutta sulkeutua omiin oloihin ja käpertyä kuoreensa, oli muuta tekemistä kuin läiskyttää tietsikkaa kaiket päivät ja yöt, milloin minkin tai netti seurustella milloin kenenkin kanssa, kaiken maailman peleistä puhumattakaan. Siis näin ollen lopettaa normaali sosiaalinen kanssakäyminen omanikäistensä kanssa, kyllä se ahdistus hellittää, kun annetaan oikeat palikat. Tietokone on väärä palikka, ihmismieli on outo, itsekkin olen havainnut se menneiden kuukausien aikana, miten outoja ajatuksia se päähäni tuokaan,  tämähän kuulostaa muuten ihan Eppu NORMAALILTA.

Kyllä se kasvatus vanhemmista lähtee, isä antaa miehisen mallin ja äiti rakkauden mallin, mutta jos ei välitetä, annetaan liikaa löysää ja periksi liian helpolla, kasvatetaan niin kuin vapaalla mallilla, eikä näin ollen luoda selviä pelinsääntöjä, tullee nuorista kovin epävarmoja tiukassa paikassa ja mieli alkaa kärsiä. Parhaiten se näkyy nuorten miesten varusmies palveluksessa. Monta kymmentä nuorta jättää varusmiespalveluksen jokaisessa varuskunnssa jo ensimmäisen viikon aikana, ihan vaan sen takia, kun ei huvita, tai ahdistaa, pehmeä mieli, vieläkin pehmeämmässä kehossa ja nämäkö nuoret sitten kestäisivät työelämän paineet, sen OIKEAN työelämän.

Eivät kestä, mutta tulevana lauantaina olisi mahdollisuus punnita taas mieltä ja kehoa, koska taas juostaan talvijuoksusarjaa, en muista monesko kerta. Tuttu paikka ja aika Päivärannassa, koska kun ahistaa fyysisesti jonkin aikaa, niin kylläpä MIEKIKIN kirkastaa, siitä olen varma!