Öhöm, meinaan vaan, että mullakin on vähän niinkuin kokemusta tämän asian suhteen.

Patrik Laine, tuo mainio lätkäjätkä, joka takoo pisteitä NHL samaan tapaan, kuin Teukka Selänne aikoinaan on avannut salaisen sana-arkkunsa ja julistautunut absolutistiksi alkoholin suhteen. Ihan hyvä niin, jos ei maista niin ei sitten, jokaisen oma asia.

Alkoholikulttuuri ylipäätään on vähän niinkuin jokaisessa maassa ja maanosassa omanlaisensa, siis joko sivistynyttä tai vähemmän sivistynyttä. Ainakin härmäläiset ja tuo itänaapuri edustavat tuota jälkimmäistä, mikä tarkoittaa aikatavalla enemmän tai vähemmän humalanhakuisuutta.

Aasinsiltana seuraavaan, tuo mainio Facebook ja siellä muutamat henkilöt ovat alkaneet paukuttamaan henkseleitään absolutismin välttämättömyydestä pärjätäkseen urheilussa ja ylipäätään elämässä. Kyse on viestiketjussa alkoholin haitoista urheilijan palautumiseen, eli unenlaatuun ja seuraavan päivän harjoitteluun kehittävässä mielessä.

Missään nimessä en väitä, että kunigas alkoholi olisi hyvästä kenellekkään ainakaan enempi nautittuna, mutta Irwiniä lainataksini ei tippa tapa, eikä ämpäriin huku on aina kuvannut hyvin nesteen kanssa leikkimistä Suomen maassa.

Maat missä sivistystä jaetaan muulle maailmalle hillityllä alkoholin käytöllä(ei humalan hakuista) ovat myös Suomeen verrattuna urheiljoiden kansainvälisten saavutusten valossa paljon paremmat, oli sitten kyse mistä tahansa ei marginaalilajista. Ja siellä sitä vasta tissutellankin, joka päivä on ruokajuomana viini, koska sitä pidetään osana ruokailukulttuuria, oli sitten kyse tavan rahvaasta, tai urheilijasta.

Palataksen vielä tuohon omaan kokemukseen viinan kanssa ja mitä se oli myös nuorenpana juostessa silloin, kun vielä johonkin kerkesi, voin sanoa, että osan siitä olisi voinut jättää tekemättä ja ottamatta.Mutta niin käyttivät miltei kaikki muutkin juoksija alkoholia, kuka enempi, kuka vähempi. Itseasiassa en edes muista tässäkään piirissä yhtään niinsanottua"pulloon sylkijää"

Kohtuus kaikessa, pullo päivässä ei ole viisasta. Mutta jos ei pysty hyvällä omalla tunnolla palkitsemaan itseää silloin tällöin vaikka lasillisella punaviiniä, koska siinä piilee muka terveysvaikutushaitat on ainut oikea valinta sitten täysabsolutismi näille ihmisille.

Joku urheilija on päässyt irti alkoholin ikeestä alkamalla julistamaan Jumalan sanaa. Joku taas jonkin sairauden selätettyään on pitänyt itsensä kanssa niinsanotun tuumaustauon, minkä seuraksena on tehnyt periaatteellisen luopumisen tämän "myrkyn" suhteen. Kun taas hyvin moni tykittää alkoholin vaaroista, vaikka itse eivät ole koko ikänsä aikana tutustuneet fyysisesti lasin kallisteluun ja silti kuvittelevat tietävänsä jotain asiasta.Mutta miksi ei voi valita kultaista keskitietä, eikä ala vouhkaamaan ehdotonta kieltäämystä alkoholin suhteen. Minusta esimerkiksi tupakan poltto on terveydelle paljon vaarallisempaa, kuin lasi silloin tällöin otettuna, ei siis humaltuakseen. Ja ironistista näissä alkoholin arvostelijoissa on se, että mälli huulessa ne kuljeksivat yleisissä tilaisuuksissa ja mikä on ihan ok toimintaa muka.

Ei, ei alkoholi kohtuullisesti käytettynäkään paranna seuraavien päivien urheilusuoritusta.Mutta totuuden nimissä ei tuo absolutismi ole kyllä parantanutkaan nykysuomiurheilun tasoa tällä vuosituhannella. Joten absoluuttiset Facebookvouhkaajat, menkää itseenne, teistä ei tykkää ainakaan ravintolan sisäänheittäjät.

Ja niinpä on vihdoinkin Norjan hiihtoliiton EX lääkäri avautunut Theresa Johaugin tapauksesta https://www.youtube.com/watch?v=Cforxbx_frA

Jaahas, se on päiväkännin aika, siis ylös ja ulos nastalenkkarit jalkaan.