Niin tuli tehtyä reissu Kajaaniin, siellä oli tarjolla aurinkoisessa ja hyvin järjestetyssä tapahtumassa myös juoksua. Tuskin olin kerennyt edes nousta autosta, kun kuulin tutun äänen selostaja/juontaja mikrofonin takaa, Forte Sportin osaomistaja Aki Tuovinenhan se siellä oli äänessä, laaja on kaverilla reviiri, kun jutellessa sanoi menevänsä seuraavana päivänä Tampereen eliittejä selostamaan. No empä ollut kerennyt kauaa autosta, kun tuttu hahmo menneiltä vuosilta osui silmiin, Kajaanin Kuohun maineikas tervaskanto Paavo Kettunenhan se siinä, oli mukavaa nähdä ja oikein käsipäivää rutistuksineen tervehtiä vanhaa kamua.

On pitänyt entinen postimies itsensä hyvässä kunnossa, aamullakin oli kuulemma vetäissyt radalla 25x400m sadan metrin palautuksella, Tämän Paavo pojan kanssa sitä oltiin erään kerran Helsinki City maratonin jälkeen viereisillä laveteilla saamassa liuosta suonee, kun olo oli hiukan hutera juoksun jälkeen, siinä maattiin kädet ristissä rinnan päällä ja muisteltiin vanhoja, ja vuosien saatossa vaikka minkälaisia muita juttuja kisareissuilla tuli nähtyä ja koettua, kerta kaikkiaan huippu tyyppi. Ja kuvitelkaa, kaveri on 66 ja risat ja hätyyttelee vielä 3h rajaa maratonilla, että semmosta.

Mutta sitten itse kisaan, hyvä tsemppi ja keskivaativa reitti, siinä eväät juoksuun, aamulla kävin siis verryttelemässä 35min ja oli aika valmis juoksuun. Kanervo ja Hartonen läksivät 3.10min /km aloituksella, joten pidin pääni ja se kannatti, kelloa ei ollut ranteessa joten pidin vaan mahdollisimman hyvään tempoa (minulle )yllä. Alun tonni oli minulle 3,20min, kun satuin sen kuulemaa vieruskaverilta ja siitä pientä rauhoittumista, pojat eivät sitten karanneetkaan maisemiin, vaan toisella lenkillä Jukka alkoi tulla selkä edellä vastaan, tonni lisää ja olisin saavuttanut. Toinen kierros oli erittäin hyvän tuntuista, aivan täpinöissä olin ja juoksun jälkeen niin hyvissä voimissa, että verrasin heti perää yhden lenkin. Loppu aika oli tarkalla ja  keskivaativalla reitillä 10,550m 37, 30min, joten olen siis ERITTÄIN tyytyväinen itseeni ja sehän pitäisikin riittää ja niin kun minun hölmöilyihin kuuluu, niin muutama sekunti olisi varmaa lähtenyt jos olisin osunut oikeaan maalikarsinaa kerralla, enkä seuraavalle kierrokselle viitoitukselle. Seuraavana juoksuna on kymppi näillä näkymin, siis ennen Kiimasen Savua ja sitten olis aika alkaa katsoa sitä puolikasta, vaan olishan sen 10km hyvä mennä ensi alle 35, tänään se olisi ollut tosiyrityksellä aika lähellä, uskoisin. Huomenna sitten joko pyörää, tai keskipitkä juoksu,mutta nyt hei, Saksa alkaa kohta jyräämää Portugalia nurin, palaillaan astialle!