Minulle täysin uusi harjoittelumuoto. Saahan nähdä mitä tästäkin ajan myötä seuraa, kun toivat tuonne työpaikan yläkuntosalille, tuon Tunturi merkkisen juoksumaton ja niin kun minun tyyliin kuuluu, aloin kokeilla sitä heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Aluksi jo puoli tuntia tuntui pitkältä ajalta, se kun vaatii hiukan enemmän keskittymistä alkuvaiheessa, että pysyy edes matolla ja kykenee säilyttämään rentouden juoksussa. Siihen kun lisää tuon kunnioitettavan 29 asteen lämpötilan ja kosteuden mikä tuppaa olemaan aika kova kun uimahallista puhutaan, niin haastetta riittää. Vaan hyvin olen päässyt sinuiksi tämän uuden harrastuksen kanssa, koviin harjoituksiin en ala näissä olosuhteissa, tunti on maksimi minkä olen kyennyt hikoilemaan tuossa matolla, pääosin ulkoliikuntaa on ollut tämä alku tammikuu.

Huiput nopeudessa löytyy tältä matolta 20/h nousukulmaa 15 astetta, joten varsinkin mäkiharjoituksiin tämä on aivan mahtava peli, näin sydäntalvella, ketä ne sitten kiinnostaa. Ja jotta tämä ei menisi amatöörin jupinaksi, kävi viime viikolla eräs tri uransa lopettanut ja juoksulla jatkava mies ottamassa tyypit MEIDÄN matosta. Kommentti tuo hiukan kovemman harjoituksen jälkeen oli se että matto on hyvä mutta olosuhteet liian kuumat,tehdä niitä varsinaisia kovia. 

Kuvan treeni tänään oli tunnin veto sitä jo juoksu urheilussa unohdutettua peruskamaa eli vauhtileikkiä, huomaa telineessä urheilujuoma pullo, siis harvoin, eli en koskaan ennen ole tarvinnut pätö treeniin juotavaa.Vaan tässäpä apu niille, jotka keskittyvät jollekkin  ulkomaan hellejuoksu kilpailuun keskellä talvea. Jos aikoinaan Tiaisen Pertti harjoitteli saunassa kestääkseen Ateenan EM maratonin kuumuutta, tämänlaisenkin mattojuoksun pitäisi riittää jo aika pitkälle. Muutenhan tämä oleminen on ollut sitä tuttua rauhassa tekemistä, niin ja 12.1 siis tulevana Lauantaina juostaan eli jatketaan talvijuoksusarjaa, sama paikka, sama kokoontumis 9.30/startti 10.00 aika ja samat matkat, minäkin haluaisin, mutta kun?