Triathlon on lajina vaativa, jos aikoo pärjätä maailmalla ja suurimmat rahat jaetaan yleensä suurten IRONMAN matkojen kilpailuissa, vaikkakin ne rahat ovat kiertäneet Suomalaisia, kuitenkin harjoitteluun käytettävä aika sekä työn määrä on kaikkein raadollisinta juuri pitkillä matkoilla, esittelyvuorossa urheilukategoriassa triathlonisti Tuukka Miettinen. Seurat, joita Tuukka edustaa ovat,  Stamina , CC.Picaro,sekä Joensuun Kataja
 
Tämä Joensuun Katajan kasvatti, joka niin, kuin moni muukin triathloniin päätynyt urheilijat, aloitti urheilu uransa hiihtäjänä, menestyen nuorten sarjoissa erittäin hyvin, kolkutellen mitali sijoja SM tasolla, kunnes oli aika suorittaa asepalvelus Lahden Urheilujoukoissa ja mittarissa ikää 19 vuotta, sekä elettiin vuosituhannen ensimmäisiä haparoivia askelia, uuden valuutan kanssa. Alkoi tulla vastoinkäymisiä terveyden kanssa, mm. yksi kokonainen kausi meni keuhkokuumeen takia ja taisi se ottaa vielä toisenkin kauden, kunnes Tuukan kertoman mukaa, alkoi tulla rajat vastaan aerobisen kapasiteetin puolella, sekä muutama pettymys, seuraansa kohtaan, kun valittiin SM viestiin sitä parasta joukkuetta hiihtoa ajatellen, alkoi siis olla aika kokeilla jotain muuta.
 
Ei muuta kun pyörän selkään ja laji oli löytynyt, nimittäin duathlon oli löytänyt uuden kyvyn Suomenmaassa, siitä todisteena, useampi Suomenmestaruus, eri matkoilla, mutta niin kuin nälkä kasvaa syödessä, kasvoi halu menestymiseen myös Tuukalla ja kun lajina duathlon ei tarjonnut riittävästi haasteita kotimaassa, oli edessä uinnin aakkosten opettelu, elettiin siis vuotta 2004. Alku aina hankalaa, varsinkin jos kyseistä lajia alkaa opettelemaan aikuisiässä, mutta hitaasti kiiruhtaen, eteni projekti, jos hiihto ei antanut perspektiivistä näkökulmaa eri maanosien tutkailuun, niin nyt avautui maailma eri näkökulmasta. Oli leiritystä lämpimissä maissa, valmentajaksi Tuukka sai parhaan mahdollisen mitä Suomesta saa, elikkä Legendaarisen Tom Söderdalin, miehen jonka meriittilista triathlonissa on pitkä ja paksu kuin gorillan käsivarsi, miehen jonka opeissa mm. Teemu Toivanen viiletti parhaat kilpailunsa, triathlonin saralla. Kunnes 2007 Joroisten Finntriathlon puolimatka toi hopeasijan, mutta parempaa oli tulossa, oli leirejä Kanarialla(Lanzarotella, Playa de Ingles), milloin manner Espanjassa, mutta myös hiihto on pysynyt vankkumattomasti mukana talvisin, koska hiihdolla jos millä, saadaan aerobista kapasiteettiä kehitettyä,  jos ei aina ole mahdollisuus ajan tai rahan takia etelänleirityksiin, koska 8h työpäivät ottaa Itä-Suomen yliopiston AIV instituutin leivissä oman osansa ja tämän hiihtohomman Tuukka on hallinnut aina.
 
Edellinen talvi ja mennyt kesäkausi, ei mahdollistanut hiihtoa, mutta sitäkin enemmän lajinomaista harjoitusta, jonka Tuukka vietti talven osalta New Zealandissa ja missä selvisi monta muutakin asiaa ihmismielen kyvyistä käsitellä asioita, kun arvaamattomia ongelmia tulee yllättäen eteen, myös nuo sanat, eräältä para-olympialaisiin valmistautuvalta, jalattomalta uimarista, joka oli tokaissut sanomalla, että jos tämä onnistuu jalattomalta, niin kyllä sen pitää onnistua kahdella jalalla käveleviltäkin. Joka tapauksessa, kausi 2011, toi kruununa ensimmäisen Joroisten puolimatkan Suomen mestaruuden, täysin suvereeniin tyyliin ja nykyisin Kuopiolaistuvalla, onnellisella perheenisällä, siintää horisontissa se legendaarinen Havajin- Ironman.  Tässä, Tuukka Miettisen mennyt kausi kilpailujen osalta ja parempaa on luvassa vielä jatkossa, kunhan tuo toistaiseksi heikoin lenkki, eli uinti saadaan kulkemaan, pyörä kyllä kulkee jo kotimaan kisoissa sitä parasta vauhtia, sekä juoksu on ollut suhteellisen hyvällä mallilla aina. Mutta niin kuin aina ennenkin, AIKA näyttää, mihin rahkeet viimekädessä riittää, sillä tämä, luonnehtisin hiukan hiljaisenoloinen urheilija, ainakin minuun verrattuna ei ole mikään henkselinpaukuttelija tyyppi. Ja onnekkain olen tietysti minä, että saan vielä hiukan ikääntyneenäkin olla mukana aika ajoin, näiden huippujätkien treeneissä, sen minkä nyt minun kunto enää antaa myöten.
 
 
4.11.2010-1.4.2011
Christchurch, New Zealand
8.1.
puoli
9. / 4.03.39
5.3.
ironman
7. / 9.12.17
14.5.
puoli
18. / 4.20.33
28.5.
pika
3. / 1.09.52
19.6.
puoli
6. / 4.30.34
2.7.
1/4
3. / 2.06.58
16.7.
puoli
1. / 3.59.30
6.8.
1/4
3./SM-2. / 1.57.44
21.8.
pitkä
11. / 3.46.30
11.9.
ironman
9. / 9.46.15
·