Juusto, tuo maailman kuulu tuote on monelle mieleen ja makuja on monia. Juuri saamamme tiedon mukaan tie juuston aromeihin käy musiikin kautta ja sitä tietä ihmisten makunystyröihin. Kovin pitkän tie ajassa mitattuna emmentaalit sun muut lajikkeet joutuvat käymään, että ovat kelvollisia kulinaristien vaativiin makuelämyksiin. Aikaa tarvitaa muutama vuosi viulun tai sellon vingutusta, tai jotain muuta klassista, että maku on kohdillaan. En tiedä, minkä makuista tavaraa juustosta tulee, jos esimerkiksi raskasta heviä jytkytetään juustolimppujen riemuksi ja sitä kautta metalimusiikin ystävien palanpainikkeeksi.Nimi tälle tavaralle on ainakin takuuvarmasti ironcheese. 

Mikä on elämän tarkoitus. Hengittäminen ainakin,sillä kun tänne jokainen meistä aikoinaan putkahti,oli operaation ensimmäinen vaihe hengitys. Samoin kun täältä sitten aikoinaan lähdetään on aika viimeisen henkäisyn.Kaikki tuo väliaika mikä täällä rimpuillaan on aika tavalla hengittämistä. 

Joulu on jo ovella ja tämäkertaista joulua tullaan viettämään hyvin monessa taloudessa hiukan eri tavalla kun tapana on ollut. Suurissa perhe ja sukupiireissä kokoontuminen ei ole nyt järkevää senhän sanoo nyt järkikin. Korona on tullut jäädäkseen hiukan pitemmäksi aikaa ihmisten riesaksi, eikä siihen edes loppua näy. Rokotteestakaan ei tule olemaan pikaista apua valtaosalle väestöstä, sillä ensialkuun tilatut 2,5 miljoonaa annosta eivät riitä tähän hätään kovin pitkälle, koska sekin rokotemäärä pitää jakaa kahdella, kun kerran kaksi pistosta vaaditaan, että sillä saavutetaan edes kohtalainen immuuniaika koronalle.Tosin nyt tilattu rokotemäärä on noussut 8.5 miljoonaan ja sillä päästään jo kohtuu hyvään suojaa valtaväestön osalta, jos ja kun se piikittäminen on toteutunut. Eipä tässä siitä huolimatta ole muuta vaihtoehtoja suomi ihmiselle, kuin elää hissukseen ja vältellä ihmisten läheisyyttä ja huolehti omasta hygieniasta tulevaisuudessakin.

Hyvin monien kaupunkien ja pikkukylien sisäliikuntapaikat ja uimahallit ovat laittaneet ovensa säppiin, eli kiinni toistaiseksi. Kuopio kyllä porskuttaa vielä vahvasti eteenpäin ja ovet ovat avoinna, eikä rajotteita kävijämääriin olla asettamassa. Oma näkemys on ollut jo pitkään, että eipä rajotteisiin ole aihettakaan, sillä asiakaskävijät ovat itse itsessään alkaneet rajoittaa käymistään. Joten väljää on ja eikun tervetuloa vaan kaikki asiasta kiinnostuneet kuntolaakson uuteen uimahalliin jatkossakin.

Poikkeuksellisesti pukit eivät tule tänä vuonna ihmisten koteihin aattoiltana ja monilta ylimääräinen tienesti tyyliin kuusikymppiä mulle pukki aatoksi sulle jää toteutumatta.

Vuonomaasta kajahtaa urheilullisia asioita.Nortin petteri hommasi itselleen muutaman vuoden kakkua, mikä varmaankin tulee lusittua kovana. Paluuta hiihtopaanoille kovasti hinkuva Norjan moninkertainen arvokisamitalisti,sekä murtomaahiihdon suurista salaisuuksista, noin niin kuin lääke, sekä muiden purkkien osalta,joutuu tulevaisuudessa pummaamaan kyydin muilta, kun oma ajokorttikin joutui hyllylle koko loppuelämäksi. Ei ole kuitenkaan kovin suuri menetys Norjan jo valmiiksi kovalle hiihtokaartille se että Northug ei lappua rintaa asettele. Raitapaita ja pallo kintussa sopii oikein hyvin tulevaisuudessa tälle kirihirmulle ja suurelle kokaiinin ystävälle.

Kun taas toisaalta meiltä suomalaisiltakin löytyy menestyjiä. Meidän kaikkien ikäloppujen pioneerityön esikuva Danny se vain jaksaa heilua ja heilutella. Kukapa meistä hiukan varttuneimmista ei haluaisi viettää Dannyn kaltaista joulua, sillä seura on ainakin kohdallaan, eikä kovin iälläkään ole se tämänkertainen pilattu. Siis ikä on vain numeroita, edelleenkin.:)

Pari pientä joulunkevennystä. 

Belgialaisia on kehoitettu tukemaan paikallista perunantuotantoa kriisiaikaan syömällä ranskalaisia. Helsingin Sanomat 23.11. 2020.

Pääministeri Marin IS:lle vakavasta koronatilanteesta:Joulua vietetäävä hyvin pienessä pirissä. Iltasanomat.fi 24.11.2020

Yle seuraa:Ministeri Kiuru antoi ohjeita koronan leviämisalueille: eläntarhat ja ryhmäliikunta seis lasten lopettamista harkittava tarkkaan. Yle.fi 25.11 2020.

Kansalaiset. Hyvää Joulua toivoo TV HART.