Niin, on taas aika laittaa  urheiluosioon juttu, tällä kertaa käsittelyssä on moninkertainen maratonin Suomen mestari Mikkelin Kilpaveikkojen  Lauri Friari.

 Tämä monilahjakkuus Mikkelistä, joka nuorempana harrasti miltei kaikkea, mikä vähänkin haiskahti urheilulle mm. yleisurheilu, lento, sulka ja kaikkia muita pallolajeja, unohtamatta talvisin hiihtoa, mutta tuo hiihtopuoli kilpailullisesti oli Mikkelissä jo silloin Harri Kirvesniemen, Veijo Hämäläisen ja muiden kovien hiihtoniilojen ansiosta, niin kovalla tasolla, että Late päätyi kesäisiin lajeihin.  Mutta varsinkin melonta säilyi ihan oikeana kilpailulajina aina 17 ikävuoteen asti, kunnes eräänä vuonna 1983 loppukesän Mikkelissä juostun Savonia -juoksun, puolimaratonin tuloksissa, löytyi ensimmäinen tulosmerkintä kestävyysjuoksussa. Itse oli myös silloin mukana, taisin voittaa puolikkaan ajalla 1,07,50, toiseksi juoksi kisassa Jouni Isola, jääden minusta 1,40min, kaveri josta silloin odotettiin todella paljon

Mutta Late oli kuparisen rikkonut  ja loppu on näihin päiviin saakka ollut todella näyttävää. Jokunen etelänleiri tuli käytyä Friarin kanssa, tuolla Kanarialla. Osasihan Late myös rentoutua, jos oli tarvis, siis rentoutua muuten kuin juosten, siis oiva kaveri leireilyyn, olihan se rentottavaa Kanarian illassa, hyvin menneen treenipäivän jälkeen, kun Late kaivoi kitaran esille ja sopivasti nautitussa tilassa, kaksi nylkkyä yrittää vielä laulaa, vaikka Mikko Kuustosen kappaletta, kaktusviinaa. Kehittyi asteittain valmentajansa Timo Buurin ohjelmilla, maan kärki maratoonariksi, sillä kaksi SM kultaa sekä kaksi SM hopeaa maratonmatkalla kyllä puhuvat puolestaan, nykyisin jo pitkänaikaa kyllä itse huolehtinut valmennuksestaan.

 Tämä Mikkelissä, elämäntyönsä peruskoulun luokanopettajana tehnyt himokestävyysjuoksija, jaksaa ja jaksaa, vaan miksi ei jaksaisi kun tykkää juosta, aivan niin kun minäkin. Mutta vielä nytkin M45 sarjalaisena pistelee 2,30h pintaan maratoneja, minkälainen vauhti löytyy sitten heinäkuun lopulla SM veteraanikisoihin Mikkelissä, jää nähtäväksi.Puolimaraton on livahtanut parhaimmillaan Liperissä 1,07 ja osia kun taas täysmaraton meni Hampurissa 2,20,13h.  Mieliharjoituksia ovat olleet 400m ja  1000m toistot sekä perinteiset 10km kovat ja ylipitkä 30-35km, mikähän siinä muuten on että juuri opettajista ja erilaisten koulujen lehtoreista tuleen noin intohimoisen kovia maratoonareita, koska tätä koulukuntaa edustaa myös Yrjö Pesonen, Liperin Taimea edustanut  kuusikertainen maratonin suomenmestari.

On ollut ilo tuntea jo pitempään ja elää täysillä kestävyysjuoksun huumassa tämänkaltaisten hemmojen kanssa.Reilu ja mukava sälli, tämä Mikkelissä asustava, joskus teatteri- korkeassakin viihtynyt ja isäksikin ehtinyt Mikkelin mies on ja eihän sitä osaa kuin toivottaa hyviä ja antoisia kilometrejä jatkossakin, kohti sitä ensimmäistä miesten sarjaa, nimittäin M50 edustaa sitä, missä aikaa otetaan kalenterilla, tai isonäyttöisellä kellolla.