Näin se meni, se minuun kohdistunut ensimmäinen virallinen kirurginen toimenpide. Rötntgenkuvassa 1 MTP alkavaa artroosia, reilut osteofyysit MTP 1 luun distaalipäässä dorsaalisesti, mediaalisesti ja lateraalisesti. Toimenpide joko cheilectomia tai deesi, mutta harrastukset huomioiden deesiä ei voi tässä vaiheessa ajatella. Näin ollen cheilectomia.Kaareva viilto dorsomedialisesti 1 MTP- nivelen yli, Y-mäinen kapselinavaus, irrotetaan kiinnikkeet, sahatalttaa ja vasaraa apuna käyttäen poistetaan osteofyytit molemmista sekä 1MTP distalipäästä että proksimaalifalangista, rustoa vielä jäljellä mukavasti molemmissa nivelpinnoissa, ainoastaan osteofyytin päällä ja dorsaalisesti 1 MTP:n distaalipäästä rusto kulunut. Irrotetaan myös seesamluut kiinnikkeistä, ja varvas liikkuu hyvin. Huuhtelu, kapselinsulku Dexonilla, subkutaanikerros iholle, Iholle Dermalon- knopit.

Ja näin se nyt jatkuu, vajaa kuusi viikkoa leikkauksesta, kuntoutus meinaan, mikä vaatiikin JONKINVERRAN pitemmän ajan, kuin itse alunperin kuvittelin. Oli varmaankin liian toiveikas päästä ajoissa juoksuhommaan kiinni, mutta viime viikon kokeilu matolla, olisi pitänyt jättää tekemättä, eikä siitä sen enemmän. Siispä sali-maastopyöräily jatkaa, juoksukokeilut saa unohtaa, koska pientä turvotusta(tulehdusta) on edelleen tuossa leikatussa jalassa, sekä ylimääräisiä rutinoita tyvinivelessä, kun sitä vääntelee ylös alas, liikelaajuuden ylläpitämiseksi. Jo jollakulla on kokemuksia vastaavanlaisesta toipumisjaksosta ja siitä, että kuuluuko edellä mainitut oireet kuvaan varvasoperaatiossa, niin kommentteja.

Uusi, aivan älyttömän hieno hiilikuiturunko tuli sitten viimein perille, merkkiä PINARELLO DOCMA 65.1 think 2, se on minun tulevien kuukausien pyöräprojekti. Alle ajattelin laittaa ZIPIN korkealaippaiset (6cm) hiilarikiekot ja osasarja Campan Daytona (10) Ompahan sitten millä ajella ensi kesänä, jos tuo juoksuasia ei meinaa alkaa luonnistamaan jatkossa. Laitan pyöräprojektin edistymisestä kuvia tänne sivuille jossain vaiheessa.Ja sitten eikun töihin:) siis ansiotyöhön