Spekulaatiot tulevan hiihdon päävalmentaja pestin ympärillä alkaa kiihtymään. Huhtikuun loppuun mennessä pitäisi Hiihto ry. päättää, kuka tulee kantamaan tämän haasteellisen pestin tuomaa painetta. Ilman paineita ei selvinnyt Norjan mieskään, mutta viimeisellä hetkellä eli menneet Talvi olympialaiset antoivat plus merkkisen arvosanan Dalenille. Montaa ei ole hakijaa tähän pestii vielä ilmaantunut, eli ei vielä yhtää varmaa nimeä ole ilmoittautunut hakijoiksi ja tämä minua ihmetyttää. Roponen kieltäytyi, samoin Piiroinen, istuva coutsi ei ole ottanut kantaa, eikä entisiä hiihtäjiä noteerata, koska menneisyyden haamu kummittelee.

Menneisyyden haamu, milloin tämä maa alkaa hyväksyä menneet ja alkaa katsoa tulevaisuuteen, antaen anteeksi menneet.Nyt kun tulevina vuosina Suomella olisi pitkästä aikaa potentiaalia suuriin mainetekoihin murtomaahiihdossa, koska mieshiihtäjissäkin löytyy potentiaalia, ja naisissa sitä on ollut aina, niin pitäisi homman kiinnostaa. Jos ihmisen hengiltä ajanut rattijuoppo pääsee kuin koira veräjästä, ja jatkaa ammatissaan,eikä sitä edes noteerata tapahtuneeksi, on selvää että Suomi on paska maa tässä suhteessa. Siis suhteellisuudessa hyväksyä oikea ja väärä, menneisyyden haamu kummittelee monen päättäjän mielessä, vaikka vuosituhannen alun douppaus ei tappanut ketää sivullista, yksi kyllä tuhosi itsensä, mutta osin juuri median aikaansaaman paineen alla.

Nyt Hiihto ry. puntti tutisee kun tarjolla olisi yksi vakavasti otettava entinen hiihtäjä päävalmentaja ehdokkaaksi, pelätään kansan reaktiota, koska hiihto on pyhä asia. Halutaan odottaa viimeiseen että edes joku ulkomaalainen tarjoituisi ehdolle. Nykyisyyden haamu nähtiin D- alalla menneissä talvikisoissa, jossa kaksinaismoraali näyttäytyi koko komeudessaan ja juuri tämän takia en henkilökohtaisesti noteeraa ammattilais joukkuelajeja, missä pidetään ja on aina pidetty lähinnä pilkkanaan testausta. Piristeet ovat aina olleet arkipäivää rapakon takana joukkuelajeissa,täällä siitä kiinnijäädessään kolahtaa heti 2 vuoden kilpailukielto ja elinikäinen häpe, vailla pääsyä takaisin valmennustyöhön.

Laitankin tähän ihan vit.......ni, pätevimmät kotimaiset ehdokkaat Hiihdon uudeksi päävalmentajaksi, Harri Kirvesniemi, koska analisyyttä ja tietoa valmennusmetodeista ja eritoten sen toteutuksesta ovat paremmat kuin kellään muulla, täällä kotimaassa. Toinen, joka pitäisi päästää pannasta, eli Kari-Pekka Kyrö olisi oiva apuvalmentaja ja kolmantena tietenkin itse Juha Mieto, jolla on käytännön kokemusta enemmän kuin kaikilla muilla yhteensä.

Omat 2x10päivän kova setti loppui tänään. Päätin sen mahdollisimman hankalalla harjoituksella, hankalalla lähinnä siksi että tämän viimeisen setin viimeinen neljännes alkoi painamaan odotetusti. Turnauskestävyyttä kuitenkin löytyi ja sain sen vedettyä kunnialla loppuun. Tänä aamuna siis ulkona 1km verryt+8km VK 4.25min/km+heti perään 5km VK1 3.55min/km+ verryt,lenkki oli mäkinen, mutta sula. Nyt sitten helpotetaan taas 10 päivää ja annetaan kunnon nousta, sitten uudestaan, MUTTA eri maassa:)