Hyvää tulosta tuottaa tämä meidän akatemia järjestelmä. Alun 14 vuoden olemassa olonsa aikana, työn hedelmä mitataan Olymp, MM, EM näyttämöillä, mutta nyt tuli pohjanoteerauksien pohja. EM- Helsinki, 1 mitali ja yksi pistesija, muusta ei viitsi edes kerskua, ei millään pahalla, mutta ennen akatemioita oli tilanne ja menestys aivan muuta ilman lajiraja aitoja, silloin kun urheilijat olivat urheilijoita ja opiskelijat opiskelijoita.

Palloa potkittiin EM- finaalin arvoisesti, oikea oli kultamitalin osoite, paljon on ollut arvostelua Espanjan lyhytsyöttö pelin tehokkuudesta, mutta 4-0 ei jätä sijaa epäilyille taktiikan toimivuudesta, kun vielä joukkue on täynnä pelimiehiä, joilla on niin sanotusti pallo hallussa.
Ranskaa alkoivat taas kiertää, nuo ”öljyalan” ihme miehet,  tasamaata mennään ensimmäinen viikko, ilman suurempaa mielenkiintoa, sen jälkeen aletaan odottamaa ensimmäisiä käryjä, kun aletaan ratkoa sijoituksia.

Eilen kärysi sitten meikäläisen rasvat oikein kunnolla, raskas (kokonaisrasitus) viikko, sai arvoisensa päätöksen, sitä tehostettiin  lauantain 1,15h juoksulla, siis 4km tv+ 6x 1000m/2min hölkkäpalautus, tonnit vedettiin maltilla 3,30min viimeinen vähän paremmin, mutta tämä harjoitus oli vaan aukaisu sunnuntain  mahtilenkille. Kun harjoitus alkaa kestää yli 4,30h, niin aerobisen pohjan on oltava jokseenkin kunnossa, tämä siis ei ole mitään kuntopyörä ajelua, joka pitää sisällään vielä juoksua lopuksi. En oikein tiedä miksi oikein ryhdyn tällaiseen, mutta kerran kesässään on pantava itsensä koville, sillä se opettaa nöyräksi. Pyöräosio, vedot perässä(115km) = 50min kevyellä 30km/h+2x 20min 38-40km/h, vedon välissä 15min 30km/h ajoa+3x10min sama vauhti, vetojen välissä 10min 30km/h ajoa+ loppu aika 30km/h ajoa, sitten juoksutamineet päälle nopeasti ja 15km juoksua= 9km 4,45- 4,50min/km+1000m 3,45min+8x100m/200m+1000m 3,33min/km+ loppu tv kevyt. Tuo satasen setti, kesken kestojuoksun aiheutti toivotun järisyttävän reaktion jo väsyneisiin jalkoihin, ainakin treenikaverin mielestä, oli kuulemma ihan uutta ja outoa. Kokeilkaapa joskus, pyörän päältä, aivan pönkkäjaloilla vetäkää 8-10x 100m.

Treenikaverista sen verran, joka minut tähän aika ajoin houkuttelee, niin alkaa olla viittä vaille valmis Joroisten valloitukseen, itse asiassa vahvempana kuin koskaan. Illalla kävin vielä 45 min maastopyörällä kevyesti pyöritellen poistamassa jumia jaloista ja se palkittiin sitten tänä aamuna, kun käväisin 1,05h juoksemassa tv kevyttä, oli todella taas ihan hyvän tuntuista, verrattuna vuoden takaiseen mahtilenkin jälkeiseen päivään. Mutta viikko vielä töitä sitten alkaa loma, eli hevoskuuri ja ensiviikon loppuna on kisan aika, en oikein vielä tiedä missä, kun tuota tarjontaa on niin paljon, mutta katsotaan hyvillä mielinyes