Kuopion maraton mallia 2015 juostiin uusitulla reitillä, samalla kun koko kisakeskus oli siirretty Kuopiohalliin. Jaloillaan äänestäjät olivatkin löytäneet tiensä hyvin, koska yli 2000  juoksun harrastajaa oli tullut nauttimaan hienosta syyspäivästä. Tuote myy siis hyvin itsensä, kun sillä on perinteitä ja se on rakennettu oikein, siis niin että juoksijat tykkää. Ei ole kysy nopeasta reitistä, sen enemän kuin korkeasta osallistumismaksusta, mikä olisi este osallistua, se on myönnettävä. Ihmiset haluavat kokemuksia, joista ollaan valmiita maksamaankin, kun saadaan kokea jotain yhdessä tsemppaamisen mallia.

Aurinkokin paistoi ja jonkin verran tuulta, sekä noin 15 asteen lämpö olivat ainakin optimaaliset kestosuoritukseen.

Päivän kovin suoritus oli Teemu Toivasen viimeistelyharjoitus puolimaratonilla. Vuoden kliimaksi on muutaman viikon päästä juostava Berliinin maraton, jossa kaiken, siis tarkoita kaiken osuessa kohdalleen on mahdollisuus juosta 2,2???h aika, mikä tarkoittaa omaa ennätystä ja jälleen kerran seisovaa pöytää minun tarjoamana, koko Toivasen teamille.

Suvi Miettinen hoiteli naiste puolikkaan voiton Turku/Jäppilä sektorille. Miesten kympin nopein oli Aaro Asikainen, saman matkan nopen nainen oli Maria Miettinen. Täyden matkan ratkaisu tapahtui tuolla 39,5km kohdalla, jossa Samuli Hussa jätti Arttu Kärkiön kakkoseksi, Risto Mägi oli jotenkin ihmeen vaisun alun jälkeen kolmas.Naisten täyden matkan paras oli jälleen kerran alle kolmen tunnin suorituksella Kaisa Höyhtyä Kuopiosta. Ja mitä ilmeisemmin tuolla kuntotasolla pärjättäisiin kohtalaisen hyvin myös SM maratonilla.

Tulokset:

http://www.racetecresults.com/Results.aspx?CId=16587&RId=37

DSCF2242.jpg

Kuopio halli toimi kisakeskuksena

DSCF2240.jpg

Ja loppukirin alustana uusi mondo

DSCF2245.jpg

Lähtö käsillä, Hatsalan koulu suora, missä minäkin kouluaikaan nuorenpana häriköin

DSCF2251.jpg

Noin puolimatkan krouvissa, yritystä riittää

DSCF2249.jpg

Suvi Miettisen tyylikästä menoa

DSCF2248.jpg

Uutta tulevaa nuorta kaartia puolikkaalla

DSCF2250.jpg

Tässä taas kokemus ja nuoruus kohtaa kahdella eri matkalla kesken juoksun. Hannu Kauppinen puolikkaalla ja Maratonin voittanut Hussa, joka aloitti aika maltilla

DSCF2253.jpg

Asikainen kympin voittajana maalissa

DSCF2255.jpg

Rissasen Jarkki etsii maalissa pudonnutta scippiään:)

DSCF2259.jpg

No, löytyihän se ja meetingiä Norsmanin kanssa

DSCF2256.jpg

Mikko Hirvonen hyin kolmanneksi kympilla

DSCF2257.jpg

Maria Miettinen kympin naisten nopein 200m ennen maalia

DSCF2258.jpg

Terttu Lappi taitaa myös juoksu, nyt kakkonen naisissa kympillä. Talven hiihtoladut odottaa ja varsinkin SM viesti, jossa kalskeella on iskukykyinen joukkue

DSCF2260.jpg

Teemu Toivanen viimeisteli ennen Berliiniä puolikkaan kovalla radalla hyvään aikaan 1.09.30h

DSCF2267.jpg

Arttu Kärkiö ja Samuli Hussa 39,5km kohdalla

DSCF2264.jpg

Risto Mägi oli täyden matkan kolmas