Kameralle tulee käyttöä tulevana suvena on vaikka minkä näköistä tapahtumaa lähitienoolla. Oikea urheilun superkimara on siis luvassa. Tässäpä muutama tapahtuma jossa aikomus on kuvia räpsiä.

Tulevana viikonloppu on  mielenkiintoinen, minkä avaa Red Bullin järjestämä koitos x-treem hengessä tuolla puijolla, eikä se jätä varmaan kylmäksi ketään osaottajaa, saatikka katsojaa. Nimittäin, tämä saattaa kuulostaa aika kovalta, mutta on totta ja kolmesataa nopeinta ilmoittautujaa miehissä ja naisissa saavat mitellä kukkulan kuningas herruudesta. Kisa on raaka yksinkertaisuudessaan, startti tapahtuu ylimenosillalta, josta kirmataan 200m iso K120 hyppyrimäen monttuun ja siitä alastulorinnettä ylös keinomuovilla hyppytornin juurelle. Tietenkin alastulorinne on lumi narutettu, eihän siitä muuten ylös pääse jalkapelillä, mutta aika hapottava kokemus se osanottajille tulee olemaan. Tämä siis aamupäivän alkukarsintana, 40 nopeinta selviää finaaliin ja kuulkaas mitä sitten. Sama uudestaan, mutta matka jatkuu hyppyrin nokalta kohden lähtölavan lakipistettä, siis juosten, ja varmaan viimeistään tässä vaiheessa ovat vitsit vähissä kenellä tahansa.

Toinen tapaus on sitten tuo vänärillä juostava 6h ultra, joka juostaan saman päivänä, eikä siellä päästä ainakaan helpolla. Väliin vaihtavat suuntaa, että tulee vaihtelua:) no, kaipa se niin on sitten, Mutta viime vuoteen verrattuna, nyt juostaan säätietojen mukaan auringon paisteessa ja mukavassa 15 asteen lämmössä. Osanottajiakin on kisaan tullut ennätys määrä ja ainahan mahtuu mukaan jos siltä tuntuu.

 Kesäkuussa sitten rysähtää kunnolla, koska Jukolan viesti juostaan aivan Kuopion kupeessa Vehmersalmella ja se on pakko nähdä livenä ja aistia suuren urheilujuhlan tunnelma. Minua säväyttää aina ne lähtöryminät ja nythän on aikaa  seurata ja aistia kisatunnelmaa ihan koko rahalla, tulee olemaan todella hieno kokemus varmaankin.

Ja kruununa kesän kuumimpaan aikaan mitellään Väinölänniemellä Kalevalan Kisat, jotka ovat samalla viimeinen näytönpaikka EM kisoihin. Tässä siis muutama huipputapahtuma tulevana suvena Kuopiossa

Oma ennätys nuha/flunssa rikkoo kolmen viikon rajapyykin ja olotila alkaa olla sen mukainen. Tosin kylkikivut ovat hävinneet, mutta toissapäiväinen kevyt pyörälenkki olisi pitänyt jättää tekemättä, koska viimeisen kympin aikana puskin vastatuuleen lievästi sanottuna  aika kovassa vesisateessa ja nyt jomottaa vasemman puolen otsalohkoa, joten poskiontelon huuhtelu olis edessä. Helppo nakki, puudutuspiikki ruston läpi suolaliuos kiertoon. Ja kruununa illalla kun mittailin lämpöä, putos kuumemittari lattialle, joten tuskimpa sitä lämpöäkään sitten oli. Oli muuten mielenkiintoista saada elohopea pisaroita ylös parketinpinnasta:)

Suomen hiihdon uudeksi päävalmentajaksi tulee Reijo Jylhä, koska vikaan menee,eli Jylhään metsään. Veikkaan vahvasti, että hyvä veli seura on päätöksen takana, no, saapahan ainakin yksi srintti hiihtäjä erikoishuomiota tässä hienossa lajissa. Jääkiekosta ei sanaakaan, koska en seuraa sitä, eli ei kiinnosta ja potkupalloa vasta sitten kun oikeat MM kisat sambamaassa alkaa.

Seuraavan kerran RED BULL tapahtumasta kuvien kera, koska onhan siellä kisaamassa itse Iivo Niskanen