Antidouping poimii marjojaan eli satoa, nyt kun lähestytään Rion kisoja. Venäläiset yleisurheilijat eivät juokse, hypi, eivät pahemmin heitä, eivätkä työnnä, tai kävelevät Brasilian kisoissa. Viimeisin käry tuli Faaraoiden maasta, missä keihämies ei yllättänyt muut kuin valmentajansa Piiraisen epäpuhtaalla näytteellä. Kenian keihäsmies tuskin antaa pullosta pohjan pudottavaa näytettä, koska siellä on heitetty keihästä kauemmin kuin missään muussa maassa ja ihan elinehdon vuoksi:) Norjalaisetkaan eivät yllätä, koska siellä saa poikkeusluvalla käyttää anapolisen vaikutuksen antavaa astmalääkettä ilman sangtioita.

Muistan muuten omilta nuoruuden juoksuajoilta, kun pukuhuoneessa ennen juoksua, hyvin, hyvin moni pitkämatkan tasokas juoksija veteli ennen kisaa "kaikennäköisiä" astalääkkeitä. Naps ja tiukka sisäänveto ja tuplana, niin että oli niitä sairaita juoksu urheilijoita jo kauan sitten olemassa. Toinen erittäin suosittu piriste oli tuo legendaarinen sir -efedrin yskänlääke ja todella paljon meitä yskäisiä olikin, mutta saiko siitä terve urheilija muuta kuin henkistä uskoa on jo toinen juttu.

Nykyisinhän, kun on ihan oikeasti sairas ei voikkaan enää käyttää ihan mitä sattuu, vaan on yritettävä pysyä mahdollisimman luomussa. Marja aika, eli mustikka on kiihkeimmillää ja 150l pakkanen on jo täyttynyt mukavasti. 50 litraa sitä ja loput puolukkaa sitten kun se on kypsää on vakio. Löysin tuon uskomattoman mustikkapaikan maantiepyörälenkillä tuolta Riistaveden suunnalta ja sitä olis vaikka kuinka paljon vielä poimittavana. Ja samalta männikkö nyppylältä on mukava hakea sitten puolukat, sitä nimittäin tulee.

Eilen ajelin vajaat 5h maantiepyörällä ja huomenna kauhi pitkä maantiepyörä

DSCF2473.jpg