Mitä yhteistä on sote uudistuksella ja olkiluoto 3 rakennelmalla. Kummastakan ei meina tulla valmista ei niin sitten millään.

Venezuelan ex presidentti Maduro syyttää laajoista sähkökatkoista tietenkin yhdysvaltoja, ilman minkäänlaista pitävää todistetta. Kyse on siis USA korkeasta teknologiasta, millä ollaa kuulemma laitettu kauniitten naisten maassa sähköt poikki. Ja kun sähköt ovat poikki esim. sairaaloissa on viikatemies alkanut korjaamaan satoa vaikka dialyysihoitoja kaipaavista potilaista. Tosin pienellä varauksella suhtaudun väitteeseen että arviolta parikymmentä verenputsaus operatiota on jäänyt tekemättä SÄHKÖNPUUTTEEN takia, sillä akuutteihin tilanteisiin on joka sairaalassa olemassa varavirta. Jos ei ole niin sitten ei ole kysymyksessä mikään sairaala.

Tämä on vain vallasta syössyltä pressalta mahdollisuus pönkittää itseään kansakunnan silmissä, syyttää vierasta valtiota sabotaasista maan pääsähkökeskusta kohtaan. Paremminkin kyse on retuperälle ja hunningolle jätetystä voimalaitoksesta, joka alkaa tekemättömien huoltotoimien ansiosta hajota kuin hujasen paska.

Holmenkollen ja legendaarinen 50km hiihto oli suomalaisittain täysi fiasko. Jos Venäjä oli ylivoimainen niin suomi oli alivoimainen niin suksen päällä kuin sen alla. Voitelu oli se kompastuskivi Iivolle ja toisaalta myös taktiikka suksiruletin suhteen. Miksi ensinnäkin vaihtaa toimivaa kalustoa, jos se toimii, sillä keli ei ainakaan ollut voiteita kuluttava. Ja täyttä bullsittiä huollon väittää, että ensimmäinen toimiva pari ei toiminut toista kertaa. Olis toiminut, jos sinne olisi laitettu vain tarvittava pitolisä, eikä arvatenkin laitettu pidon päälle jotain luistoa, mikä sitten vei sen tarvittavan pidon viimeisellä neljänneksellä. Milloinkahan tulee se päivä, että suksihuolto sanoo ihan selvällä suomenkielle epäonnistuneensa voitelussa, jos niin on päässyt käymään, eikä ala seleittelemään teoreettisesti ja etsimään jotain epätoivoista selitystä selvälle mokalle.

Keliolosuhteet eivät muuttuneet koko kisan aikan, joten kyllä huollon olisi myönnettävä, että nyt töpättiin ja raskaasti ja piste. Mutta joskus käy näin ja onhan niitä onnistumisiakin tullut. Iivon voiteluvastaava on ammatiltaan valvoja, ei kuitenkaan uinninvalvoja. Palkkaa se kyllä kuittaa kaupungilta ihan somasti, vaikka liikkuu suuren osan vuotuisesta työajastaan virkavapaalla hiihtoliiton hommissa ja mikä ei varmaankaa lisää hänen osaamistaan ja kehitystyötään omassa kunta-alan spesivistisessä ammattivirassaan.

Kristan paras kunto on tältä kaudelta ohi, samoin Mäkäräisen Kaisan. Roponen oli viisastelut että Kaisan paras ase eli turboruuvi on kadoksissa. Onpa viisas kaveri, kun tuommoisen  on älynnyt. Niin siinä tuppaa jokaiselle käymään, kun ura alkaa iän puolesta ehtoolle kääntyä ja niinhän se on käynyt myös Roposen rouvalle.Se kun vaan on niin, että nuoret ja kykenevät ovat yhä suorituskykyisempiä ja naisampumahiihdon taso on tänä päivänä paljon kovatasoisempi kuin esim. Perungan aikaan.

Puijon hyppyrimäet tai ainakin se isoin oli jossain vaiheessa jo purkutuomion alla. Syynä oli huoltokustannus kulut suhteessa mäen käyttöasteeseen. No nyt järjeenvalo alkaa pilkahdella jo savolaisen pipon alta, kun jostain ollaan taijottu keskimäärin 6h hyppytuntia vuoden jokaiselle päivälle. Joten isohyppyri on saanut lisää elinaikaa, mikä on hyvä asia ja paljon parjaamani humujen humu, eli kojo saa vietyä kunnialla Kiinalle lupaamansa projektin läpi tulevina vuosina. Ja siihen tarvitaa juuri tuota k120 mäkeä, mäkeä joka aikoinaan tehtiin kojon suuresti vaikuttammalla sen tarpeellisuudesta.

Puijon toisella puolella sijaitsevat antikkalan rinteet elävät hiljaiseloa, sen sienen suhteen. Mutta tässä asiassa ei ole taas vastaavasti mitään järjenvaloa, sillä aloittelevien laskettelurinteeksi se olis mitä mainioin. Itse muista joka kerta sulan aikaan jos sauvakävelylenkillä sinne satun, käydä tamppaamassa tiettyä rajattua aluetta isoilla kumisaappailla ihan vaan piruuttaa, että tämä tiedoksi viherpiipittäjille.

Omat, kumikenkätamppausta jäällä ja antikkalassa, juosta ei oikein meinaa ehtiä, ai niin matolla toissa päivänä 10x 2min mäkivetoja 10km/h/10 asteen kulma.