Käväisin  tuolla toisessa uimahallissa, omalla Niiralan työpaikalla kun en viitsi palloilla kun sen vaadittavan työajan. Saunassa istuessani sai konkreettisesti kuulla, että lasten suusta se totuuden kuulee. Siinä kaksi hiukan ylipainoista nuorta miestä keskustelivat tietokone pelimaailman tuomista haasteellista uusista sotapeleistä ja miten edellinen ilta oli virahtanut hiukan pitkäksi, kun ei malttanut lopettaa. Samalla kun media suitsuttaa näiden pelattavien tietokonepelien tärkeyttä ihmisen kehitykselle ylipäätään ja sitä miten hyvä bisnes ja mahdollisuus tämä on koko yhteiskunnalle, niin en voi olla kuin täysin eri mieltä.

Minun mielestä asia on niin, että mitä enemmän käytetään aikaa istumalla ja tuijottamalla päätteelle (a la toimintapelit) ei kehitetä mitään muuta kuin lihomista ja apaattista mieltä. Nyt kun on tunnustettu tosiasia, että nuoret tytöt ja varsinkin pojat ovat rapakuntoisia valtaosiltaan, eikä tulevaisuus näytä kovin ruusuiselta koska tutkittu tosiasia on, että jo 6 vuoden ikäisiltä vesseleiltä on todettu ensioireita elintapasairauksista. Pelaajille jää havaintomuistoja ja tätä kautta opitaan asioita joillakin aloilla pelaamattomia lapsia nopeammin, hyvä, voimme siis kaikki huutaa isosti hurraata nopeatempoisten toimintapelien ja siinä sivussa nautittujen epäterveellisten välipalojen aiheuttamaa yhteisvaikutusta. Tosin, olisihan se irvokasta jos pelimaailman bisnes mainostaisi totuutta, mikä voisi kuulostaa vaikka seuraavalta, toimintapelit edistävät oppimista ja rasvoittumista, sekä fyysistä rappeutumista.

Urheilumaailmassa mikään ei muutu, puhtaan "urheilun suunnannäyttäjä" ammattipyöräily ja siellä toimiva Astana talli on kunnostautunut oikein urakalla viimeaikoina. Jos Lancen tunnustusten jälkeen luultiin pyöräilyn ryhtiliikkeen puhdistavan lajia, niin höpön höpön. Päinvastoin, Vinokurovin johtaman tallin pyöräilijöistä, peräti neljä on jäänyt lähiaikoina kiinni ihan oikeista aineista ja se on lajissaan jo yhden tavan ennätys. No Vino itsekin on aikoinaan joutunut pitämään paussia ketjunpyörityksestä, kun veritesti ei ole läpäissyt kaikkia standardeja, tai paremminkin on ylittänyt ne kirkkaasti. Mutta karavaani kulkee ja koirat haukkuu, koska kyseessä on aivan liian iso bisnes.

Mitenkähän toimittaisi esim. kansainvälisessä Hiihtoliitossa jos esimerkiksi jostain Suomalaisesta hiihtotiimistä 4-5 hiihtäjää antaisi selkeän positiivisen näytteen. Luulenpa. että se olisi entinen tiimi ja hiihtelyt olisi hiihdelty vähäksi aikaa, eikä ainakaan yksikään palaneista lylyn lykkijöistä paistattelisi tulevaisuudessa minkään tiimin johtajana.

Omat tekemiset, jalat ovat nyt sen verran raskaat, mikä tarkoittaa sitä että liikuttu on riittävästi ja vielä jalkapelillä. Eilen 1,20h= 5km tv+Watsonin vauhtileikki ulkona 45min (koville otti)+verryt ja nyt ennen iltavuoroa olis tarkoitus käydä ulkoilemassa.