Kevät tulee nyt liian aikaisi, sano minun sanoneen. Onhan siinä tietenkin omat puolensa, kuten se että pääsee laskemaan taas veneen nyt todella aikaisessa vaiheessa laituriin odottamaan sitä alkukesä ensi reissua ulapalle.Sunnuntaina oli sitten se talven viimeinen pilkkireissu ja aivan sama oli päivämäärä kuin vuosi taaksepäin. Kelihän oli sunnuntaina mitä mainioin liikkua jääkannella ja ahvenkin oli otillaan. No oli se jää paikkapaikoin aika huonoa, eikä sinne enää maanantaina ollut mitään hinkua, joten se siitä. Hyvä talvi oli kalastuksen suhteen ja kovin kaihoisin ajatuksin ajelin Virmaalta pois.

Sitten asiaan nimeltä kestävyysjuoksu. Jos viime vuonna annoin YLEN, niin samoin teen tänä vuonna ja haistatampa paskat samoin tein ylen suuntaan. Ylen ohjelmatarjonta ei tänäkään vuonna tarjoa Suomalaiselle sohvankuluttajalle maastojuoksun SM kisoja, jotka järjestetään toukokuu ensimmäisenä viikonloppuna Janakkalassa. Sanonko mitä ajattelen ohjelmapäälliköistä, en sano, sillä kohta olisin käräjillä. Mutta ei tämänsuuntainen ajattelutapa yleltä ainakaan lisää nuorten, eikä hiukan varttuneimpien kiinnostusta jaloon kestävyysjuoksuun. Samalle päivää kyllä löytyy kaikenlaista muuta "sporttia" mutta nehän ovatkin ajan trendikkäitä lajeja, missä voi myös ansaita jotain, jos sattuu pärjäämään. Mutta jos Suomi aikoinaan juostiin maailman kartalle, niin nyt ainakin yle kovin hanakasti yrittää kusta sen kartalta tyyliin hikipinkot ovat auttamattomasti aut. Samoinhan on käymässä murtsikka puolella, missä mc siirtyy maksukanaville. Ja huippuna eriarvoisuudesta, eli rahasta, näytetään parasta aikaa jotain junnujen jääkiekko kisoja ja tappiopelejä vielä seuraavana päivänä jälkilähetyksenä, siis tähän kyllä riittää ohjelmaaikaa, voi, voi.

Kun ylevero alettiin ottaa kaikilta suoraan verotuksessa on muukin ohjelmatarjonta taso laskenut kuin lehmänhäntä, enkä tarkoita sitä suuntaa kun lehmä alkaa tekemään tarpeitaan, sillä silloinhan se nousee.Samalla kertaa yleltä poistui vastuu lähettää mitään HEILLE kiinnostavaa, missä ei voi tehdä bisnestä. ja ihmisiltä poistui mahdollisuus vaikuttaa milläin tapaa ohjematarjontaan. Tätäkö kutsutaan demoratiaksi???? Ainut tapa missä demokratia nyt edes vähän toteutuisi, olisi se, että kun tuo lehmänhännän kohotuksen jälkeinen jäännöserä, eli lantakasa löytäisi tien ylen pöydälle, olisi tv katsojat saaneet ylen verolle edes vähän vastinetta ja mieluummin suorassa lähetyksessä.

Itsellä oli tarkoitus lähteä Janakkalaan juoksemaan vetkujen SM juoksuun lähinnä jonon jatkoksi, mutta en saanut ketään vaihtamaan työvuoroa sille viikonlopulle kovista yrityksistä huolimatta. Olisi ollut kova halu tehdä samalla reissulla juttua veteraanijuoksijoista kuvien kera näille sivuille,joten kovasti minua nyt jurppii, sillä paljon olisi ollut tuttuja tarjolla.

Omat. Lauantaina 1,20h sisältäen sen kontrolli vitosen. Sunnuntaina siis ensin Virmaalla ja illalla maastopyörällä 1,45 hiljaa. Maanantaina kevyttä juoksua 2h osan matkaa "pätkä" Toivasen kanssa samalla jutustellen ja lopuksi 15x100m rentoja kiihdytyksiä. Viimeisessä kiihdytyksessä meinasin juosta jonkun vanhemman rouvan pienen koiran yli, kun se innostui hyppimään. Sen jälkeen se rouva alkoi huutamaan kuin hinaaja, että yritätkö sinä minun fifin tappaa,että semmosta:)

Tästä se kuitenkin lähtee, nimittäin uusi työviikko. Tai no,ehkä se sana työ on hiukan harhaanjohtava:) Vappusimat ovat porpattelemassa ja sitäkun hiukan terästää jollain  a ja o välissä l ja koo tuotteella voidaankin alkaa valmistautumaan kevään suureen juhlaan.