Kevättä kestää noin neljännesvuotta ja niin edelleen. Eli menneet kolme viikkoa  ja tästä eteenpäin noin puolitoista kuukautta on kevät, termisen käsityksen mukaan. No sehän vain passaa ainakin minulle, mutta ainut huono puoli on se, että jos yöpakkasia ei ole tai ne loppuu kokonaan, alkaa pilkkikausikin olla kohta taputeltu. Tuleva viikko ja sen aikana olevat kolme vapaapäivää aijon ottaa kaiken ilon irti tuosta jäällä hortoilusta kairan kanssa.

Mennyt talvi oli aika huono ei ainoastaa minun, vaan kaikkien minua paljon kokeneempien pilkkiukkojen ja akkojen mielestä. Mikä siten meni vikaa, kun kala ei ollut aktiivinen. Monen mielestä homma meni jo perseelleen syksyllä, aina pitkäälle vuodenvaihteeseen saakka kun vesikerrokset eivät vakiintuneet normaaleiksi ja jäitä saatiin odottaa pitkälle tammikuuta. Joten johtopäätelmänä molemmat siimanpäässä olevat olivat koko talven ihmeissään.

Nyt jokatapauksessa alkaa kesän odotus ja ensimmäisenä se, että onko esim. juhannusyönä kylmenpää kuin jouluna, mikä on ollut viime vuosina tosiasia. Ennenhän pystyi vetämäään esim. viinaa urakalla jussina ja simahtamaan jonnekin pöpelikköön, ilman pelkoa siitä, että paleltuu. Nykyisin ilmastomuutos on ajanut ihmiset sisätiloihin juhannuksena, koska liian kylmä on ottaa ohralientä ulkona, saatikka väsähtää sinne pöpelikköön nukkumatti kainalossa. Ja rehellisesti on tunnustettava, että nuoruudessa niitä jussin nukkumatteja tuli ruohojuuri tasolla aika monta, mutta hauskaakin oli.

No niin, sitten asiaan. Tänään juostiin Vierumäellä SM maantiejuoksut, joka on monelle ponnahduslauta tulevalle kilpailukaudelle. Olisin lähtenyt katselemaan, mutta kun en voi, koska pitänee viettää aikaa Lippumäessä työpaikalla.Yleisten sarjojen kärkipaikat menivät tutuille nimille. Miehissä Jarkko Järvenpää juoksi voittoon vakio ajalla 1.07 ja osat ja naisten paras oli Suvi Miettinen himpun alle 1,19h ajalla. Perniön SM maastot 6.5 taasen olisivat ihan mukava katsella livenä, mutta on sinne turkasen pitkä matka ajella ihan huvinvuoksi.

Ylläs-Levi ski tasatyöntö tuli äsken katseltua ja hyvin Iivo lopetteli kautensa. Ei epäilystäkään, etteikö menestystä tulisi tuollakin hiihdon saralla, jos ottautuisi siihen. Mutta aikaahan on, sillä muuan Aukland todisti, että menestyä voi todella iäkkäänäkin tasatyönnön pitkillä matkoilla. Sama heppu, joka juhli Puijon viimeisissä MC murtsikka hiihtoja valovuosi sitten. Oli katsomassa ja ensin tuli 8 Norjalaista ja sitten muut, olihan sekin näytös. Ja hieno oli tuo Yllä-Levi maaliintuolon jälkeinen kisan Norjalaisen voittajan ele Iivo Niskasta kohtaan. Kun Iivo tuli muutama minuutti kärjen jälkeen maaliin, teli kisan voittaja kumarruksen IIvolle, millä osoitti kunnioituista olympiavoittajalle.

Mutta huomenna korkataan virallisesti myös Pohjois-Savon maantiejuoksukausi auki, sillä Leppävirralla juostaan Rane Sportin juoksu. Sinne vain kaikki juoksuintoiset mukaan nauttimaan hienosta kevätkelistä vaikka lyhyet juoksushortsit jalassa.Itsekin olisin mielellään mennyt Leppikseen juoksee, mutta eihän nyt helvetti sunnuntain työvuoroa voi, tai kannata vaihtaa, kun siitä saa tuplapalkan.

Omat. aamulla 1,45h kevyesti, loppuun 2x10x100m ja olipa väkinäistä, köpö, mikä köpö.