Kalevan kisat mallia 2013 on nähty. Vaasassa suosi säät ainakin katsojia, mutta ei välttämättä kestävyysjuoksijoita, toki pikamenijät ja heittäjät sekä hyppääjät kumarsivat yläkerran herralle. Mutta mutta.. vaikka doupping käryjä ei nähtäisikään näissä kekkereissä suuren maailman malliin ei tulostasokaan ole lähelläkään suurta muailmoo. Laji kuin laji, miesten keihästä lukuunottamatta, ollaan valovuosi jäljessä tulostasossa, mikä siihen lääkkeeksi, no harjoittelu helv.... sanon minä.

Otetaan esim. miesten kestävyysmatkat, mikä siinä mättää, kun ukot eivät kehity, vaikka ei tarvitse tehdä edes kovin vaativaa 8h päivätyötä siinä urheillessa. Perusvirheitä ja arvioita jo peruskunto kausista alkaen, väärä rytmitys milloin määrää, milloin vauhtia. Aikoinaan ukot, jotka harjoittelivat oikealla mutta säntillisen kovalla tavalla, ymmärsivät, miten se homma ihmisropassa toimii, samoin heidän valmentajansa tiesivät sen, koska mikään harjoittelussa ei ole muuttunut menneiden vuosikymmenten aikana, siitä sitten vaan juoksivat SM mittelöissä vitosen ja kympin Koririn vauhtia tai kovempaa ja oikein porukalla. Tietyt perusasiat on ja pysyy, eikä oikoteitä ole, jos pysytään puhtaassa urheilussa.

Eihän kestävyysjuoksu ole mitään keihään heittoa, jossa voi olla leikkauksen jälkeen 2 viikkoa harjoittelematta, sitten harjoittelua tapaillen kevyesti puolitoista viikkoa ja mennä sitten Kalevalalaisiin todistamaan, että kunto ei ole kadonnut minnekkään. Väitä, että jos kestojuoksija olisi harjoittelematta liki kuukauden, niin jumbosija eli peränpitäjän paikka olisi täysin varma. Vaan onhan se silti hyvä, että on edes yksi potentiaalinen mitalilaji Moskovassa.

Omat mustikka olympialaiset ovat pakkasessa, odotellaan puolukkaa ja sitähän tulee.Niin ja ne urheilut jäivät menneellä viikolla 13 tuntiin, johtuen metsässä könyämisestä. Kuitenkin laatu korvasi määrän, pari hyvää pitkää vk harjoitusta juosten,palauttavaa kevyttä juoksua, sekä pyörää. Minun harjoitus viikkohan alkaa aina sunnuntaista ja millä tavalla se tänään alkoi, satulaa kello kahdeksan aamulla.Ajelin erään kovakuntoisen naisen kanssa rinta rinnan,tai hän rintojen mitan edellä 28,5km/h keskivauhdilla kuusi ja puoli tuntia, no paljonko siitä tulee,miltei 200km ja yhdellä kahvitauolla.Jaksaminen oli todella hyvää,pitempäänkin olisi mennyt,vaan pitää säästellä viikolle, jotta 20h toteutuu tulevalla viikolla. Kuvissa esiintyy kaksi kehäraakkia,nykyaikaista marjan puhdistusta ja uusimmat menopelit, millä sain jo rakon aikaiseksi kantapäähän, muuten oikein hyvän tuntuiset pelit

DSCF1199-normal.jpgDSCF1200-normal.jpgDSCF1196-normal.jpgDSCF1198-normal.jpg