Kaksijakoisesti meni veikkaukset Helsinki City maratonin ja Tampereen TRI pitkänmatkan suhteen Aloitetaan Helsingistä, sillä minun onnistumisprosentti hipoo liki sataa, jos katsotaan edellisen kirjoituksieni veikkauksia menestyjistä, ainoastaan Wille Keihäsen pois jäänti startista, pilasi täydellisen kisaveikkauksen ja ne eivät perustuneet arvaukseen vaan tietoon, jota ei saa muuten kun olemalla usein tai mahdollisimman monta kertaa itse läsnä kisatilanteessa, näiden samojen urheilijoiden kanssa. Joka tapauksessa, miesten kullan nappasi Jaakko Kero toisena yllättäjä Mika Penttinen ja kolmantena Marko Vaittinen, ikinuori Lauri Friari, intoutui vielä kuudenteen sijaan. Ajat, joilla mitalit jaettiin ”nuorten” miesten kesken, ei paljon hymyilytä vaikka tiesin rataprofiilin erittäin vaativaksi.
 Sitten naisten sarjaan, Leena Puotiniemi otti sen mikä hänelle kuului ja millä tavalla, itse olen muutaman kerran tällä kaudella katsellut peesissä Leenan mahtavaa maratonaskelta ja olen kauden edetessä ollut täysin vakuuttunut hänen kyvyistään maraton matkalla, mutta VOI, VOI, minkä emä munauksen SUL teki kun ei valinnut Leenaa MM –kisoihin, siellä olisi pystynyt lyömään kaksi kärpästä yhdellä iskulla, nimittäin nousukuntoisena menestymään hyvin ja hoitamaan samalla Olympiakisarajan nurin. Lähetin muutama viikko taaksepäin Herra isolle herralle, elikkä Jarmo Mäkelälle palaute kyselyn siitä, että miksi ei Johanna Kykyriä ja Leena Puotiniemeä valittu MM kisoihin, vaikka olivat alittaneet B kisarajan, vastaus oli että ei riitä, nyt saattaisi olla eri ääni kellossa.
Nyt Puotiniemi on epätoivoisen tehtävän edessä, ajatelle ensivuoden isoja kisoja, tänä syksynä ei enää kerkeä ja ensikevään näyttö jää yhden kortin varaan ja toisaalta, onko itse Mäkelä ansainnut huonojen ja hätäisten valintojensa johdosta, lippua seuraamaan Korean MM- tapahtumia, siis missä on Mäkelän näytöt. Ja sitten, Eveliina Randelin tuo enemmän hiihtohommista tuttu nuori nainen, päätti juhannuksen tienoilla kysellä ohjeita, tai Kimmo otti yhteyttä, kun halusi juosta Helsingissä ja juoksi sitten itsensä HOPEAMITALLISTIKSI asti, ei yllättänyt minua ja kun vielä pysyi taktiikassa, eli alku maltilla vaikka miten helpolta tuntuisi, niin tulos puhuu puolestaan, siis muutaman kuukauden tehoharjoittelulla.
Mennään seuraavaksi lyhyesti Tampereelle, TRI pitkänmatkan kisoihin, sieltä tuli huonoja uutisia jo heti aamulla, kun Heidi laittoi viesti, uintia puolet, ylös veneeseen ja lääkäriin, diaknoosi, keuhkoputken tulehdus ja  10 päivän antibioottikuuri päälle näin alkuun, verikoe paljastaa sitten lopullisen selvennyksen, oli tyttö yskinyt ja yskinyt uinnin aikana, kunnes oli lopulta yskinyt verta, miksi näin pääsi käymään, että tiedän, joka tapauksessa Heidiltä hyvä TRI vuosi.Miesten kisa on vielä kesken, mutta tulokset tähän samaan kirjoitukseen loppuillasta.
Ja niin kävi miesten kisassa, että Jarmo Hast teki huippusuorituksen, ottaen Hopeaa. kisan voitto karkasi Espanjaan, sekä myös pronssimitali matkasi Espanjaan, Hast lähti juoksuosuudelle peräti 5,30´min jäljessä kärkeä, mutta  vahva juoksu, nosti hänet mitaleille. Naisten sarjasta, ei ole tullut vielä tietoa

Ja nyt jälkikäteen pahoittelut, sillä on tullut väärinkäsitys, Tampereen TRI naistensarjalainen 30-35 vuotisissa kilpaillut Katja Hyvärinen oli keskeyttäjä keuhkoputken tulehduksen takia, eikä Heidi Hyvärinen, joka sijoittui Naisten Pro sarjassa hienosti sijalle 6, ollen paras Suomalainen nainen. Tämä oli minun oma inhimillinen moka, kun en katsonut viestinlähettäjästä muuta kuin sukunimen, Siis vielä kerran pahoittelut!