Tämän lauantain viikon pitkä, juostiin tuolla Siilijärven puolella, vastavuoroisesti ajelin aamulla kello 9.30"Pätkä"  Teemu Toivasen luo ja matkaan lähdettiin, mutta nyt täysin uudelle, teemun suunnittelemalle lenkille. kaksistaan mentiin tällä kertaa, kun Tuukka oli päättänyt lähteä ottamaan aurinkoa tuonne Kanarialle ja tietenkin treenaamaan älyttömänä, niin kuin nuoren miehen kuuluukin.
Alkumatka annettiin ropan lämmetä, mutta sitten kalibroitiin matkavauhti siihen tuttuu 4,55min/km, mahtavat oli maisemat ja tiepinta juosta, sekä jutustella niitä näitä, tulevan Kuopion Ikean graafisen suunnittelijan kanssa, jutut pyöri juoksusta, aina Lance Amstrongiin asti. Kierrettiin Rissalan lentoaseman takamaita ja Jäläjärven ympäri. Puolenmatkan krouvissa, Teemun ehdotuksesta nostettiin vauhtia, sinne 4,20-4,30min/km, sitä mentiin sitten 20km paalulle asti,tai ehkä se vauhti oli vähän vielä parempaa, minulla oli muuten ensimäisen kerran joku suunnon gps mittari harmina mukana, yritin tihruta katsoa siitä, että miten se matka etenee ja yrittää opetella sen käyttöä, no eihän siitä mitään meinannut tulla.

Ja niin kun pitkä loppuun kuuluu, oli edessä viimeinen vauhdin nosto, nimittäin Pätkä sanoi nostavansa vauhdin viimeisen 15minuutin ajaksi tuonne 3,40min/km, johon minä sanoin tyytyväni 4min/km. Sinne se selkä alkoi kadota, mutta itse pidin siitä omasta optimaalista kiinni, no ehkä se minun vika tonni oli 3,50min ja perille tultiin hyvävoimaisena,kilsan verrat ja se oli siinä.Matkaa kertyi jotain 24 ja risat aikaa tärvääntyi 1,51h, keski km vauhdin ollessa jotai 4,37-4,40 minulle, tosin meidän mittarit näytti hiukan eri juostua matkaa, mutta se tais mennä siihen minun mittarin kanssa räpellykseen puolimatkan tienoilla.

On se hionoa vaihtaa välillä maisemaa ja juoksureittejä, missä oli sopivasti reitin loppuosiolla pitkää ylä ja ala mäkeä, kiitti Teemulle. Koska sitten, kun Tuukka tulee taas ruskettuneena kehiin pitkälle, taitaa kyyti alkaa olla minulle niinsnotusti "kylmää" mutta sitä saa mitä tilaa, odotan jokatapauksessa mielenkiinnolla näitä lenkkejä, koska siitä on sitten hyvä siirtyä sulalle maalle maaliskuulla, tuonne halvan punaviinin maahan, että tämmöstä !