Kisat Lahdessa ovat ohi ja millä tavalla ne saivat päätöksen. Parhaalla mahdollisimmalla tavalla, koska viides mitali tuli. Eilen naiset selvittelivät välejään 30km hiihdossa, eikä siellä suuri yllätyksiä nähty. Norjan nelosvoittoon ja Marit korkeimmalla pallilla, sekä Kristan hyvä hiihto toistaiseksi nopeimmalla kolmenkympin vapaan MM skapassa oli ihan ok.

Isoja oli tänään myös ahvenet, tykkäävät näköjään auringon paisteesta. Kerkesin kuitenkin seuraamaan töllöstä viimeiset 20km tuosta miesten 50km hiihdosta. Ja sielläkin mentiin tutuissa asetelmissa joukkohiihtoa ja muutama pieni irtiotto yritys kuihtui kokoon. Loppuratkaisut nähtiin pitkässä toiseksiviimeisessä nousussa ja viimeisessä inkkarinousussa porukka harveni enää 6 ukkoon, jossa Heikkisen Matti oli mukana. Oikein jännitti miten viimeisessä kaarteessa ennen loppusuoraa tapahtuu, mutta nyt pysyivät ukot pystyssä. Sundby hosui ja jalka lipesi, Matti kiitti ja toi Suomelle sen viidennen mitalin näistä kisoista, tälläkertaa pronssisen. Pöljän päivä Matille ei tänään ollut se oli työvoitto siitä, että kestävyysvajetta ei enää ole.

Onnistuneet kisat nämä olivat Suomelle ja eritoten suorittajille. Muutamia itkuvirsiä kuultiin muutamien tyytymättömien hiihtäjien suusta, mutta kyllä sitä mölyä aina kuuluu ollakkin, jotta ei hommasta tule liian täydellistä. Tyytymättömyyttä, varmaan tiedostamatonta sellaista kokivat varmaankin muutamat pohjoismaalaiset hiihtäjät kun Suomalaiset eivät langenneet edellisten Lahden kisojen syntiin, eli pissapullojen pohjat eivät putoilleet ja suurelta draamalta vältyttiin.Mäkihyppelytkin saitiin vietyä läpi suunnitellusti, ilman varapäiviä ja latupaanatkin olivat yhtä päivää lukuunottamatta erittäin hiihdettävät. Lippumyynti meni ymmärtääkseni miinus merkkisesti,mutta suurempia tappiota ei tullut silläkään saralla ja suhteellisen hyvä menestys paikkaa varmaan sitäkin aluetta. Mitaleja tuli siis kaikkia värejä,sekä muita hyviä sijoituksia. Kisakommentaattorit saivat vietyä kisat kunnialla läpi ilman suurempia mokailuja ja Virpi, sekä Harri kommentoiva asiallisesti kisan kulkua, eivätkä provosoituneet länsinaapureiden piilovittuiluun

Jokatapauksessa, humujen humun inkkaripäällikön päähinettä koristaa nyt 5 sulkaa. Kaksi olisi enemmän, mutta ne sulat katkesivat kaatumisien seuraksena. Joten onnea nyt sinnekkin päälliköiden tiipien suuntaan(se on se mörskä, missä tehdään isoja päätöksiä) Ugh, olen puhunut, enkä aijo ottaa tulilientä .