Rukan taika piti. Siis kotitaika, mikä oli vailla vertaa. Iivo Niskanen on kasvanut urheilijana jättiläisen kokoon, eikä kädessäkään näkynyt nyt erästä sponroninsa lanseeraamaa juomamerkkiä. Tämän päivän näytös MM 15km perinteisellä oli järisyttävä näytös kovan kunnon lisäksi myös siinä, että kotikisojen asettamat menestyspaineet eivät suistaneet Iivoa liian kovaan alkuvauhtiin. Muutenkin paineensietokyky on harjoiteltava ominaisuus ja nyt on siinä saavutettu Niskasen osalta täysi hallinta. Siis vaikka kyseessä oli pikamatka ei siinä päde vanha viisaus, että alussa niin paljon kuin kerkeää ja lopussa niin paljon kuin jaksaa.

Neljä osatekijää tekivät Iivosta maailmanmestari. Ensimmäinen henkilökohtainen kulta ja sen avaintekijät olivat ehdoton omistautuminen lajilleen, kuitenkin niin, että muuttujien sallimissa rajoissa on kyetty tekemään kompromisseja harjoittelussa.Terveenä pysyminen, mikä on mahdollistanut jatkuvan kehityksen kohden kauden päätapahtumaa. Tukijoukot, jotka ovat uskoneet huonoinakin hetkinä Iivoon ja tällä tavalla kasvattaneet itse hiihtäjän uskoa itseensä. Ja neljäntenä seikkana kalusto/valmennus, mikä on maailmanluokkaa (Rossingnol/ Ohtonen)

Kykyjä ei ole kukaan koskaan epäillyt. Alle 23 vuotiaiden Maailmanmestaruus perinteisen 15km hiihdossa vuonna 2014 oli läpimurto, vaikka moni oli sitä mieltä, että siitä on vielä matkaa aikuisten maailman vauhtiin. Itseasiassa sillä vauhdilla oltiin jo aika lähellä aikuisten kärjen vauhtia, sen aisti jo hiihtäjä itsekkin. Nyt muutama vuosi jälkeenpäin, meillä on uusi miesten hiihdon maailmanmestari.

Historia havinaan. Ristijärvelle ei ole pitkä matka Vieremältä, Iivon kotipitäjältä. Kari Härkönen oli ensimmäinen 15km vapaan hiihtotavan maailmanmestri ja seura Ristijärven Pyry. Siihen samoille nurkille mahtuu Hyrynsalmi, jossa vaikuttaa seura nimeltä Hyrynsalmen Isku. Kuin kohtalon oikusta muistelen omaa aikaani hiihtäjänä ja se, että Iskussa hiihti aikoinaan sen niminen KOVA hiihtäjä, kuin Eero Niskanen. Ei kuitenkaan varmaan mitään sukua Vieremän Niskasille, tiedä häntä, mutta hauska yhteensattuma kuitenkin. ONNEA ja Syvää kunnioitusta Iivolle ja koko huoltoporukalle, oli hienoa seurata tuota hiihtoa, vai voiko joku sanoa väliaikalähtöä tylsäksi seurattavaksi. IIvo on uusi maailmanmestari, hei maailmanmestari hei!!!