Maaningalta Karttulaan siirtynyt uudenvuoden juoksu juostiin kevyessä pakkaskelissä. Luvattu hirmumyrsky ei jostain syystä ilmaantunut Karttulan kyläraitille ja tämähän kelpasi paikallaolijoille. Sopiva -10astetta  ja tarkkaan mitattu nopea reitti antoi juoksijoille hyvän fiiliksen ottaa vastaan vuoden vaihtumista. Kisakeskus uusine koulurakennuksineen ja kyseinen reitti toimisi erinomaisesti kesälläkin vaikka minkä tasoisen kisan estradina.

Ei ollut mikään yleisöryntäys. Ei katsojien, saatikka osanottajien toimesta, mutta hyvät kisat kuitenkin,.Eli syvä kiitos paikallaolijoiden, kuin myös järjestävälle taholle, sillä ilman Sikasen Arden esimerkillisen ja intohimoisen kestävyysjuoksun puolestapuhujan kisan järjestelyjen ei meillä Pohjois-Savossa olisi näitä kisoja alkuunkaan . Minun mielestä, Team Ranesportin nimeämä arden pytty kuuluisi ilman muuta pytyn itsensä nimeämälle henkilölle eli Arto Sikaselle.

Sitten itse juoksuun. Itse olisin varmaan ollut mukana, mutta toissa päivänä pilkkireissulta hankittu orastava lenssu, pienen korvatulehduksen ryydittämänä päätin käyttää veettooikeutta perääntyä takavasemmalle  ja jättää juoksut niille, jotka jaksaa ja kykenee. Naisten pääsarjan voiton vei Maria Murtorinne ja toiseksi ennätti Partasen Ansku. Loppuajat naisten osalta eivät kerro koko totuutta kuntoominaisuuksista, sillä sen verran oli passailun makua, kun kolmannelle lenkille lähdettiin. Miesten 5km taas lähdettiin heti alusta alkaen tosissaan. Kisan nopein Jere Pajunen otti heti tahtipuikon ja kisan kakkosen Mikko Hirvosen sekä kisan kolmosen  Hannu Airilan oli antauduttava jo ensi lenkillä. Kelpo ajat 16 ja osat Jerelle kertoo, että suunnistajat ovat myös kovia juoksijoita, jos sitä joku on epäillyt.

Muut sarjat, nuoret mukaan lukien olivat myös hyvin edustettuina ja tulokset löytyvät varmaankin ajallaan lehdistä ja Team Ranepsortin sivuilta.

Kuvia laitoin lähinnä palkintojen jako tilaisuudesta, kun tuo kamera ei tykännyt pakkaskelistä, tai sitten itse kuvaaja ei ollut ajan tasalla, niin kuin se ei yleensä enää ole millään tasolla:)

DSCF2803.jpg

Hiukan ennen lähtöä. Taustalla Karttulan uusi uljas koulurakennus, mikä toimii tulevaisuuden juoksujen kisakeskuksena.

DSCF2811.jpgDSCF2812.jpgDSCF2817.jpgDSCF2800.jpgDSCF2828.jpgDSCF2829.jpgDSCF2830.jpgDSCF2831.jpgDSCF2832.jpgDSCF2833.jpgDSCF2834.jpgDSCF2835.jpgDSCF2836.jpgDSCF2837.jpgDSCF2838.jpgDSCF2839.jpgDSCF2840.jpgDSCF2841.jpgDSCF2842.jpg

 

Tulokset Karttula

karttula.jpgk1.jpg

Myrskyn jälkeen on pouta sää. Ja nyt jokainen ylös ulos ja lenkille, kuka mitenkin. Hyvää alkanutta vuotta kaikille.