Se ettei Mäkäräinen voittanut yhteislähdössä mitalia ei muuta sitä tosiasiaa, että hän on ehkä valovoimaisin Suomalainen yksilölajin edustaja, kansainvälisen mittapuun mukaan tällä hetkellä. Näitä kaivattaisiin enemmän lajista riippumatta, tai muuten käy niin kuin esim. mäkihyppelylle, häviää kansa mäkimontuista. Puijon mennyt maailman-cup se todisti, väitetty kävijämäärä, jonka joku vääräleuka savolaistoimittaja oli mediaan lataissut, siis muka neljä ja puolituhatta katsojaa ei pidä alkuunkaan paikkaansa, mutta sen verran sinne varmaan odotettiin. Oikea luku on noin 450 maksanutta katsojaa, noin silmämääräisesti. Onnistujia  ja staroja siis kaivataan Suomalaiseen urheiluun,tätä kautta saadaan väkeäkin paikalle katsomoihin ja laijien kiinnostavuutta lisättyä.

Lajin kiinnostavuutta tuskin saadaan ainakaan lisättyä ja tasoa parannettua, jos osanottomaksut alkavat kolmenumeroisella luvulla, niin kuin esimerkiksi etelän pöljät ovat duathlonkilpailun hinnoitelleet. Lajin SM skabat mitellään tai kuka sitten mittelee Heksingissä huhtikuun lopulla ja Powerman sarjan osanotto on vaatimattomat 135€. Hei haloo!!!!!! samantasoiseen kisaa, tai paljon kovatasoisempaan sellaiseen pääsee Espanjan maalla 30-45€ ja tuotekassi, jonkan jokainen osanottaja saa on taatusti laadukkaampi, kilpailun jälkeisestä voitelusta puhumattakaan. Onnistujista vielä sen verran, että vielä näyttää kysyntää riittävän liki neljäkymppisille kestävyysjuoksijalle täällä Savossa, kun tarjotaan maajoukkuepaitaa kokeiltavaksi ja se on todella hienoa se:)

Tänä aamupäivällä kiusasin itseäni ihan kunnolla. Eilen aamulla matolla 1h ja illalla maastopyörää 1,15h. Niin, kiusasin 23km verran, enkä päässyt helpolla, koska katupöly alkaa vaikeuttaa tekemistä. Lenkki sisälsi alku ja loppuverrojen kera10x 4min vetoja, kahden minuutin hölkkäpalautuksella ja kylläpä sai lopussa jo rykiä äänekkäästi.Olisiko sittenkin ollut viisaampaa mennä sisälle, jää nähtäväksi. Mutta pulinat ja pölinät jatkuu,niin maanteillä kuin kotisohvilla ja niin on hyvä:)