Sunnuntai oli sitten ihan sitä ihtiään tuo perslantijan talvijuoksukeli. Iltasemmalla olis ollut paljon parempi, mutta kun on tottunut aamujuoksija ja minkäs teet. Joku Lainakeli, pakkasta muutama aste ja ihan kohtuu kova puuskittainen tuuli, ja luntakin välillä viskas niskaan. Hyvillä fiiliksillä juoksentelin viikon pitkän, vaikka launtaina tein kaksi juoksua ap. 1,40h ja ip 7km matto. Sunnuntaina siis meni 27km oikein sopivin tuntemuksin tv kevyttä, vaikka loppuakohen homma muuttui haastavaksi, kun yritin tiukata vauhtia roppa jokseenkin tyhjänä pöperö lumessa.

Siitä se kuitenkin lähtee tämä 3 viikon kovempi jakso, minkä iltavuoroviikot mahdollistaa. Jotkin onnelliset ne vaan juoksentelee tuolla Torressa, minne olis minullakin vielä kova hinku, vaan kun ei ole noita lomia enää käytettäviksi, pitää säästää kesällekkin jotain.

Pitkistä juoksuista, siis todella pitkistä on aikaa. Siispä on aika tulevana suvena, jos paikat kestää tämän talven, kokeilla ihan sitä originelliä eli maratonin juoksua jossain välissä kesää. Eihän siitä varmaan mitään jälkipolville kerrottavaa jää, vaan eipä sitä ole tähän mennessäkään ole ollut. Toisaalta, kun kävin tuossa maanantaina, ennen iltavuoron tuloa seisovassa pöydässä ruokailemassa näistä jälkikasvuista toisen, eli pojan kanssa ja siinä rupatellessa menneitä ja tulevia, niin eipä tuo Mikakaan oikein jaksa aina ymmärtää, näitä minun juoksuhommia. No nykynuorilla on toisenlaiset harrastukset, eikä niitä kestoasiat oikein kiinnosta, mutta pääasia, että jokin liikunta kiinnostaa ja että muistaavat käydä töissä.

Tänä aamuna 40min kevyt ja päivemmällä Kuopiohallissa ennen iltavuoroa 2km tv+watsonin vauhtileikki 35min(4min kovaa/1min hiljaa) 3,45min/km keskivauhti+6x 100m tekonurmi. No, mitenkähän sitä luonnehtis tuota kulkua:)