Tänään juostaan Helsinki City Maraton, samalla selvitetään Suomen paremmuus järjestys kyseisellä matkalla. Olen itsekkin veteraaniikäisenä juossut kyseisen kilpailun, aika oli muistaakseni jotain 2,38-2,39 luokka, 40 vuotisten sarjassa, elikkä luokaton, mutta kun SM mitallit jaetaan kyseisellä reitillä, mikä ei ole todellakaan nopea,voi vaan ihmetellä tätä SUL päätöstä antaa kisa Helsinki Cityn yhteyteen, olen melko varma että esim.Leena Puotiniemi  juoksisi jossain nopeammalla reitillä nykykunnossaan reilusti alle 2,40h, vaan katsotaa, startti on kello 15.00

Ja erityisen mielenkiinnolla seuraan nimeä Eveliina Randelinin edesottamuksia,tässä kisassa,jos vai Eve pitää päänsä kylmänä eka puolikkaan aikana, niin nimi voi olla lopputuloksissa korkeallakin?Puotiniemi vie jokatapauksessa kirkkaimman mitallin. Miehissä ei ole mukana Suomen kovimmat ukot, joten mitallit menee sektorille Keihänen ,Vaittinen, Kero, mitä sitten paukut riittää Friarilla, tuolla kaksinkertaisella SuomenMestarilla, jää nähtäväksi, mutta ainuana 45 sarjalaisena tässä kisassa,niin täytyy nostaa hattua Latelle.

Sitten Tampereelle ja EM- TRI, siellä paukahtaa pyssy sunnuntai aamulla kello 6.45 ja silloin aletaan mittelä tosi raadollisessa lajissa, elikkä uidaan 4km ja jatketaan 120km pyörällä, lopuksi juostaan 30km, no nyt menivät taas kuntopyöräilijät hiljaiseksi, niin kyseessä EM- pitkämatka. Kaikki ikäsarjat käsittävä kilpailu,saattaa muodostua monelle tämän kauden via dolorosaksi,koska tuo veden lämpötila asettaa jo uinnin aika haastavaksi,eikä olisi mikään ihme jos uintimatkaa lyhennettäisiin.Miehissä Suomen Jarmo Hast tulee kyllä tekemään huippusuorituksen, miten jaksaa Kuopiolaistunut Tuukka Miettinen, mies joka käy 8h työpäivää, eikä ole ammattilainen, no hyvin se tulee jaksamaan, mutta muutama kovanpuoleinen etelä-eurooppalainen, tulevat kyllä jakamaan mitalit.

Naisten Pro sarjassa, se vasta jännä paikka on, koska Heidi Hyvärisellä on kaiken osuessa kohdalleen mahdollisuudet kaikkien aikojen parhaaseen EM pitkämatkan sijoitukseen,Tiina Bomanilla kyseinen kisa päättyi aikoinaan 5 sijaan, ja toinen bointti on se, että miten keski ja eteläeuroopan helteistä ja lämpimistä vesistä,tänne Suomen sanoisinko vähemmän lämpimiin vesiin pulahtavat kilpailijat suoriutuvat urakasta, tuskin ainakaan uinnin suhteen niin suverenisti, kuin ennen. Mutta jos Suomen tytöt, Heidin johdolla,pitävät päänsä kylmänä vielä juoksuun asti, kaikki on mahdollista, koska peesivalvonta/kielto pyöräilyssä, ei tule onnistumaan 20km reitillä, joka ajetaan siis 6,kertaa,sen verra isosti on porukkaa ilmoittautunut, pyörällä siis pitäisi säästää paukkuja juoksuu, missä ratkotaan mitalit ja sijoitukset.

Ai mitäkö minä olen tehnyt viimepäivinä,no olen suorittanut vaaka/risti/alaspäin riipuntaa,siinä samalla miettinyt syntyjä syviä,hakannut jalkaa pullolla, jotka ovat aina jostain kumman syystä tyhjiä ja käynyt ilmoittautumassa työpaikalla, sekä lenkkeillyt,mikäli on huvittanut. Tänään aamulla 4km TV+11km 3.55min/km+verryt ja illalla kenties jotain kevyttä juoksentelua 1-1,15h. Niin ja laitan sitten näistä tapahtumista kisakoosteen,kun tapautumat ovat läpiviety ja paremmuusjärjestys on saatu selville