Suomi painii tulevaisuudessa suurten kysymysten ja sitä kautta suurten ongelmien kanssa. Korona tulee jättämään syvät arvet niin Suomen kuin koko maailman hyvinvointiin. Ei liene vaikeaa arvavat miten siinä käy kun nuoria ei kiinnosta tavan duunarin työ. Mietitään asia vaikka niin, että kun tulevaisuudessa ei työvoimaa löydy omasta takaa ja kortistot pullistelevat joka tapauksessa työttömistä työnhakijoista, tästä muodostuu ja on jo muodostunut mahdoton yhtälö. Koronan kurittamassa Suomessa on synkkä tulevaisuus. Väestö vanhenee ja eläköityy, samalla kotiperäinen työvoima vähenee. Mistä esimerkkinä vaikka se, että 80 luvulla rakennusala hoidettiin 80 prosenttisesti kotimaisesti ja loput ulkomaisella työvoimalla. Nyt on toisin päin. 70 % on ulkomaista työnvoimaa rakennuksilla ja loput 30% kotimaista.

Kulutushysteria. Ihmisiä orjentoidaan kuluttamaan, että talous saadaan pyörimään, mutta mitä teet kun loppuu työ ja alkaa yö. Ennen, silloin kun Suomea rakennettiin kotimaisella työvoimalla ihmiset myös säästivät siinä järkevän kulutuksen vanavedessä. Nyt tilanne on katastrofaalinen, kun on eletty kulutushysteriassa tyyliin kädestä suuhun, eikä mitään ole jäänyt säästöön. Korona ja siitä aiheutuva työttömyys ja siitä seuraava kurjuus kaiken maailman lieveilmiöineen hoitaa monet ennenaikaiseen hautaan. Samanlaiseen kuoppaan mihin härmäläinen valtiontalous. Kun edellisestä 90 luvun lamasta alettiin toipua, käynnistyi myös oravan pyörä uudestaan. Parhaassa iässä oleva työvoimanen sukupolvi alkoi kuluttaa. Synti ajatus, että nyt ollaan pitkässä nousussa, missä ei loppua näkynyt. Perustettiin perheitä, mentiin pankkiin, otettiin lainaa uutta hienoa asuntoa ja samaan syssyn tottakai huippumodermia autoa varten.Aika riensi ja kaikki meni kulutushysterian tuoman onnentunteen siivittämänä eikä muistettu sitä tärkeintä eli säästämistä. Mitä tästä kaikesta sitten seuraa tulevaisuudessa. Kuka tietää, miten tästä eteenpäin koronan tuoman epävarmuustekijöiden seurauksena. Pahoin pelkään että se ei ole vielä läheskään tässä, vaikka rokote tuokin jonkinlaista toivoa. Jos Espanjan tauti vei sen 2-3 vuotta kunnes tauti teki omaehtoisen harakirin, voi covid olla vielä enemmän aikaa vievä, koska maailma on ylikansoittunut ja suuret metropolit pitävät tautia yllä kuin itsestään.

Om Mani Padme Hum. Savolaisessa ilmaisjakelulehdessä aika ajoin eräs vapaa toimittaja tuo esille tuon "mantran" minkä tavoitteena on mitä ilmeisimmin lietsoa ihminen äiti Amma toivomaan valaistuksen tielle. Tämä tila jota sanotaan tai väitetään ihmisen onnellisuuden ja myötätunnon pysyväksi virstapylvääksi on monelle tavoittelemisen arvoinen. Tämän kaltainen valaistunut henkilö voi kokea vaikka oikeanlaista myötätuntoa.Hän joka on oivaltanut kaiken olevan yhtä ja samaa suurta tietoisuutta (Jumalaa). Omaa etua tavoitteleva bisnes ei tähän myötätuntoon kuulemma mahdu, hyväntekeväisyyttä ja toisten palvelemista sitäkin enemmän. Parastahan tässä olotilassa olisi se kuten Ammakin toimii, että kritiikki, kuten kaikki muukin moska otettaisiin vastaan rakkaudellisesti syleillen.

Empä ole moiseen olotilaa vielä päässyt, tai edes lähellekkään sitä. Enkä taida koskaa päästä valaistumaan ainakaan meditaatioiden ja mantrojen avulla. Kyllä se on tuo oman tekemisen ja siitä saadun mielihyvän tuoma olotila ainut valaistus, mitä kohta eläköityvä vanha kehäraakki kannattaa alkaa. Kun taas sitä toisenlaista valaistumista saa ihan ilman meditaatitota tai mantroja tuolta ulkona tapahtuvista viriliteeteitä hienossa auringonpaisteessa.Siellä se sielu saa auringonvalo valaistumista.

Ja toisaalta jos miettii miten sotiemme veteraanin, nuo uljaa ja rohkeat miehet, jotka oman henkensä uhalla puolustivat kotimaatamme rintamalla,olisivat miettineet tämänkaltaisesta filosoinnista. Monikohan meistäkään olisi tässä todistamassa nykymaailman korona menoa, jos sotaveteraanit olisivat alkaneet kesken sodan meditoimaan mantralla Om Mani Padme Hum, eli ottaneet itänaapurin sotaisat heimoveljet vastaan "rakkaudellisesti syleillen". Siinä olis käynyt pahimmillaan niin, että jokainen meistä vääntäisi tänäkin päivänä Venäjän kieltä Putinin hirmuvallan alla.:)

Väliin vääntää Venäjä, väliin Suomi tuolla hiihtoareenalla, siis kaatuillaa, tai kaadetaan. MM hiihdot ovat jo ovella ja mitä tullaan hiihtämään ja hyppelemään tyhjille katsomoille. Tulee aika latteat kisat, mutta TV katsojia se ei häiritse, koska sohvaperunana on kiva olla. Miesten hiihtelyt tulevat olemaan yksipuolista Venäjä Norja otatusta. Naisissa on sama tahti askelten Ruotsilla vahvistettuna. Härmäläisten mitalimatskut ovat Iivon 50km perinteisen ja viestin varassa. Naisissa ei mitään mahdollisuuksia nippa nappa 6 joukkoon millään matkalla.Niin se on, karu on tarina.

Mutta valoa putkenpäässä on nähtävissä miesten hiihtoon, kun vuokatin nuorten MM hiihdoista tuli useampi mitali.Mutta aika näyttää tuleeko näistä Moilasista sun muista nuorten MM mitalisteista sitten kansanvälisen tason yleisensarjojen menijöitä. Nuorten naisten puolelta ei ainakaan olla onnistuttu toivotulla tavalla. Monta lupaavaa kykyä ei ole lunastanut heihin kohdistuneita odotuksia kovemman vauhdin suhteen, vaan on jääty ikäänkuin polkemaan paikalleen.

Korona siis tuli ja influenssa hävisi liki olemattomiin. Mitä tästä opimme tai paremminkin mitä tästä kannattaisi oppia. Kiistattoman tutkimuksen mukaan influessa ja tavan flunssatkin on hävinnet liki olemattomiin kiitos käsidesin kasvomaskien ja turvavälien.Arvatkaapa jos tälläistä hygieniatasoa oltaisiin näillä menetelmillä toimittu menneinä vuosina tai vuosikymmeninä. Mikä olis esimerkiksi se rahasumma, mikä oltaisiin säästetty tässä yhteiskunnassa, vaikka sairauspoissaolokustannuksissa turhaan hankittujen röhien takia. Ja entäs ne tuhannet ja tuhannet antibioottikuurit joita on syötetty kyseisten tautien takia.On siinä moni poika ja tyttö,miehistä tai naisista nyt puhumattakaan heikentänyt omaa luonnollista immuunisuojaansa ja suoliston hyvää bakteerikantaansa hoitamalla influenssaansa antibiooteilla.

Tule apuun vanja, no ei sentään. Supertietokoneet ovat nykyään niitä koneita, millä suuria ongelmia on ratkottu. Tulevaisuudessa on kuitenkin luvassa paljon parempaa mihin eivät yllä edes kaikki maailman supertitokoneet yhdessä. Kvanttitietokone, mitä Suomessa on kehitelty, tulee mullistamaan ja ratkomaan koko tulevaisuuden ongelmat jos hyvin käy. Monta muttaa on vielä edessä, koska projetkti on pahasti kesken, mutta sisukas Suomi ei anna periksi tutkimustyössä, ei yhtään enemmän periksi kun itänaapurin vanjalle aikoinaan tuolla itärajalla. Lääke kuten moni muukin ala tulee hyötymään merkittävästi tästä ihmekoneesta. Esimerkiksi lääkkeiden kehitystyö ottaa superharppuksen, kun alkeishiukkastasolta lähtien voidaan ratkoa ja kehittää huippunopeasti täsmälääkkeitä ihmisten tarpeisiin. Kvanttitietokone ratkoo siis tämäntason ongelmia ja ihmiskunta kiittää. Tämä tarkoittaa sitä, että ihmisten elinajanikä nousee ja samalla myös eläköitymisikä, koska ihmiset ovat pitempää terveitä niin psyykkisen kuin fyysisen toimitakyvyn suhteen. Onka tämänkaltainen fiktio sitten pelkkää huuhaata, sen aika näyttää.

Joo. Omat on omat, hampaatkin. Eipä ole tullut kovin kummoisia asioita tehtyä ainakaan sportin suhteen. Ja pakkaskausi on torpeedoinut pilkkihommatkin. Oon kyllä käynyt, mutta ahven kuten muutaman työkaverikin on laittanut turpansa kiinni, eli ei kuulu eikä näy. Ostin aamukamman missä jo piikit riittää, eli aamuja on todella vähän. Olen miettinyt asiaa ja huokaissut helpotuksesta, että taidan sittenkin selvitä kunnilla tämän oman työelämä velvoitteen. Muista sen ajan jolloin menin 18 vuotiaana heti varusmiespalveluksen jälkeen töihin Insinööritoimisto Savon Suunnitteluun, maastomittaus ja pohjatukkimuspuolelle. Siellä vierähtikin aika pitkä pätkä elämää. Se työ oli fyysisesti erittäin rankkaa, mutta niin oli kuntokin. Tämän päivän työ, mistä heittäydyn suurella ilolla pois ei ole rankkaa, vaan se enemminkin sellaista lepäilyä ja odottelua, mutta niin on kuntokin:)

Tämän ajanjakson väliin on kerennyt tapahtua ja tullut tehtyä vaikka mitä, niin hyvässä kuin pahassakin. No meillä jokaisella on siis se pimeä puolikin, mutta niistä ei kovin moni halua vapaaehtoisesti avautua, siispä en minäkää. Mitä niistä tai näistä, kevättä ja kesää kohden mennään niin että raikaa ja ainakin ahven alkaa jossain vaiheessa aktivoitumaan, työkavereista en niin sitten ole lähellekkään niin varma, aivan sama. 

ps. minut haastoi loppukesästä eräs erittäin kovakuntoinen naisihminen nousukisaan. Kumpi nouseen nopeammin tietyn tuhatmetrimäärän mäkeä. Tulee mielenkiintoista. MoiMoiI!!!!