Perinteinen Karttulan katujuoksu kirmaistiin tuttuu tapaan tutuilla kujilla malliltaan 2023. No mikäs on juostessa kun keli suosii ja ihmiset ovat hyvällä tuulella. Osanottajia liki 60 mikä on kohtalainen määrä, mutta kaukana huippumääristä. Järjestelythän toimii Karttulassa aina kuin junan vessa ja niin siis nytkin. Kaikki kunnia niille jotka olivat tulleet paikanpäälle, sillä ilman heitä ei tätä kisaa enää olisikaan. 

Joni hoiteli kuuluttajan työt totutun mallikkaasti ja selkeästi. Halutessaan Jonille olisi varmaan kuuluttajan töitä tarjolla isommissakin urheilutapahtumissa, sillä sen verran suuri on nimi ja tietotaso eri urheilun osa-alueista. Sekä muuta juttua kevennyksenä löytyy myös kun kisoissa on pieniä hiljaisempia hetkiä.

 Kisojen jälkeen palkintojenjako paikalla puheessaan meidän uusi urheileva kansaedustaja Markku Siponen totesi, että on kiva aloittaa kausi Karttulassa ja päättää kausi Karttulassa viitaten maakunta viestijuoksuun. Joten sielläpä sitten syksymmällä.

Mutta ensin hiljainen hetki. Viime keskiviikkona poistui keskuudestamme kaikille tuttu urheiluihminen, joka oli erityisen tunnettu kovana hiihtomiehenä. Seppo Sikanen Karttulan Urheilijat nukkui ikiuneen. Uskon että Sepon on nyt hyvä olla ja seuraa tuolta yläilmoista tiiviisti jatkossa kaikkea kestävyysurheilua ja on hengessä mukana myös talkootöissä, missä Seppo kunnostautui erityisen kiitettävästi, ollen aina käytössä, kun talkooväkeä tarvittiin. Itse aina tullessani tapahtumiin Karttulassa hakeuduin ensimmäiseksi Sepon juttusille, koska kunnioitin häntä erityisen paljon ja niin varmaan koki moni muukin. Muistoissa on monet piirikunnalliset hiihdot vuosikymmenten takaa, missä muistan Sepon kärkikahinoissa yleisessä sarjassa, kun itse hiihdin 20 vuotta nuorempana vielä juniorisarjoissa. Se oli sitä puusuksi aikaa, milloin kaikki oli hyvin eikä mikään niinsanotusti hiertänyt.

Tänä vuonna siis nähtiin yksi reittiennätys ja se tuli Miesten pro sarjassa. Samu Mikkonen paransi omissa nimissä ollutta reittiennätystä komeat kolme sekuntia, mikä on kova parannus 2km matkalla. Hyvin juoksi myös Vieremän Mikko Kauppinen jääden Samusta vain muutamia kymmeniä metrejä. Ja vaikka hän omasta mielestään ei ollut tyytyväinen juoksuunsa, niin omasta miestäni kehityksen jatkuessa tasaisesti on 5,30min alitus jo ensi vuonna mahdollinen, jos keliolosuhteet ovat näin hyvät, eli ei myrskytuulia. Moni muukin pro miehissä juoksi ennätyksensä, tai miltei.

Ja jos viime maakuntajuoksussa Kuopion Reipas loisti poissaolollaan, niin nyt näytti sama trendi jatkuvan, että on se kummaa touhua. Viikon päästä SM maastot ja mikä voisi olla parempi aukaisuvedon paikka, kuin Karttulan kaksitonninen. Tosin taitaa jo kaikki Reippaan kestojuoksijat olla Joensuun leirissä.

Naisten sarjassa otettiin kahden naisen osalta  ihan todellisesti mittaa toisistaan. Saija Seppä ja Veera Mensonen vetäisisivät paukusta karkuun ja otatus jatkui miltei maaliviivoille asti, mutta lopulta Saijan saadessa pienen eron. Ajat olivat kautta aikain 2 ja 3 parhaat jota muuan Johanna Lehtinen on juossut paremmin. Ja varsinkin Veeran tulosparannus edelliseen parhaaseensa oli mannuttimainen, mikä lupaa ensi viikonlopun SM maastoissa jotain todella hyvää. Samoin on myös Samun osalta realistista odottaa SM maastoista ihan hyvää loppusijoitusta, sekä varsinkin Vierämän Kauppisen M20 sarjan mitali on realiteetti ihan kultakahinoita myöten.

Muutama kuva.

DSCF2913.jpgDSCF2927.jpgDSCF2928.jpgDSCF2918.jpgDSCF2931.jpgDSCF2935.jpgDSCF2937.jpgDSCF2941.jpgDSCF2942.jpgDSCF2943.jpgDSCF2944.jpgDSCF2945.jpgDSCF2951.jpgDSCF2953.jpgDSCF2954.jpgDSCF2955.jpg

DSCF2956.jpgDSCF2957.jpgDSCF2958.jpgDSCF2959.jpgDSCF2960.jpgDSCF2961.jpgDSCF2962.jpgDSCF2963.jpgDSCF2965.jpgDSCF2966.jpg