Kyllä se aika menee nopiaan. Eihan tästä ole kuin k....n luikaus, kun parhaita ja lämpöisiä kesäpäiviä vietettiin, kuka milläkin tavalla.

Avovesikausi kalastuksen suhteen loppui vasta puolitoista viikkoa sitten Rasvankilla ja ajatuksissa oli silloin, että nyt tulee pitkä odottelu pilkille pääsyn suhteen. Mutta katin kontit, sillä nyt alkoi kelit kylmetä oikein kunnolla ja jos näitä pakkasia pitelee sen kymmenen päivää, niin pilkkille on sitten päästävä. Ei siihen tarvitse kuin sen 5-7 cm jäätä niin johan se yhden ukon kestää, toivottavasti.

Ennen hyvinä aikoina kerettiin käydä monet pilkkireissut ennen joulua ja nyt vaikuttaisi siltä, että ollaan palaamassa samoille hyville ajoille. Eli voisko tässä jo hiukan hehkuttaa, että voi tätä onnen päivää ja tulevaa aikaa, sillä todellakin nyt alkaa talvikalastus noin puoltatoista kuukautta aijemmin, kuin mitä on ollut viimeiset kolme vuotta.

Jouluhan on parasta silloin kun se on mahdollisimman nopeaan ohi, koska itse en ole koskaan erityisemmin välittänyt kyseisestä juhla ajasta. Mistä se sitten johtuu, kun ei löydy juhlamieltä kyseiseen aikaan, sanoppa se. Ainut asia on tuo perinteinen jouluaaton kirkko, joka jollain tapaa tempaisee mukaan, mutta sekin jäi viime Jouluna kokematta, kiitos koronan. Ja vahvasti näyttää myös tulevanan jouluna että ei tarvitse vaivautua isolle kirkolle.

Valitan sitä, että alun alkaen kun tätä blokia aloin tehdä, niin lupasin, että tämä on aika paljon urheilu painotteinen juttu. Mutta niin kuin kaikki sivuille eksyneet ovat huomanneet, niin yhä vähemmän täällä on urheilupainotteisia juttuja, kun vuodet ovat vierineet. No asiahan on niin, että kun omat tekemiset urheilun suhteenalkavat olla jo niin ja näin, eli vierivä kivi alkaa sammaloitua, jututkin alkaa sitten muuttua ja sportti vähentyä, sorry.

Tässä esim. viikon omat tekemiset-21.11 ap. 1,20h (10x80m) 22.11 ap. 1h tv kevyt ip. soutuergo 7km. 23.11 Matto 1,15h ( vauhtipätkät 3km,2km,2x1km). 24.11 ap kävelyä. ip kävelyä. 25.11. 1h tv kevyt. 26.11. ap. 1,25h tv kevyt. 27.11. ap. 1,20h tv (8x100m) ip.Wattibike 50min kevyt. 28.11. ap. 1,25h tv kevyt (8x50m)

Eli sammaloituminen on alkanut,eikä loppua näy ainakaan siinä vaiheessa kun jääkansi alkaa kutsua yhä useammin ja useammin. 

Nyt alkaa muutenkin mielenkiintoinen talviaika ja jokainen se ymmärtää, että se on tuo covid-19, sekä sen yhä muuttuvat variantit, jotka määrittelevät meidän jokaisen tekemisiä, menemisiä ja eritoten olemisia.

Nuorten mielenterveys alkaa olla retuperällä, eli masennus ja ahdistuneisuus ovat ottaneet vallan hyvin monen nuoren virranjakajasta, eli päästä. Kun tuolla itse vaeltaa ja kuljeksii ilman minkäänlaisia härpäkkeitä, niin on aikaa seurata tätä ilmiötä, kun melkein jokainen nuori, sekä hiukan varttuneempikin kulkee pää kumarassa katse naulittuna tähän paholaisen keksimään älypuhelimeen.

Lunnollistahan se lopulta on ymmärtää, että kun hypätään loputtomaan digiloikkaan, niin pakostakin jotain loikkaa pois omasta itsestä. Tarkoita tällä,että normaali ihmisen vuorovaikutteinen kanssakäyminen ja kommunikointi ja siitä seuraava eristäytyminen ovat seurasta tästä digi ajan ihmeestä. Kotioloihin on sitten helppo paeta, kun ei muutakaan seuraa ole tarjolla ja ajan myötä alkaakin vanne kiristää päätä siihen malliin, että ulos pääsyä ei enää siitä ole. Ei sitä syytä tarvitse sen enenpää miettiä. Koronan on tietenkin omiaan antamaa vauhtia tälle syöksykierteelle.

Tässä vaiheessa aletaan huutaa apuun ammattiauttajia, joita kallonkutistajiksikin nimitetään. Ainakin Kuopion seutu on noussut otsikoihin tässä asiassa, kun sitä apua ei tahdo oikein tähän hätiin löytyä. Resussi pula nääs.

On tämä maailma mennyt oudoksi ja kovin heiveröiseksi. Muistan kyllä eläväisesti oman nuoruuden ennen ihmepuhelimia ja kaiken maailman härpäkkeitä. Ei ollut vapaa-ajan ongelmia tai kaveripulaa. Sekä tyyliin kantovesi, kaukolömpö, ulkopaskahuusi olivat sen ajan ylellisyyttä. Nykynuoret taas ovat saanetta liian paljon ja liian nopeasti ja silti ollaan tyytymättömiä. Kyllä, kotioloista se suurimmilta osin lähtee tuo kasvatus, niin on ollut ja tulee olemaan. Kaiken maailman härpäkkeillä ja vehkeillä sitä ei korvata, eli niillä ei luoda nuorelle mallia elää opiskella tehdä töitä ja olla kunnon kansalainen.

No mitenkäs minä taas aloin tälläistä tänne:)

Ruka oli ja meni. Pakkaskisat ovat osa talviurheilua ja -20 on siinä rajoilla, mutta ei mahdoton. Iivoon startti mc kauteen oli hyvä, mutta ei ylivoimainen. Krista vakiinnuttaa paikkaansa sijaluvulle 4 eli jotenkin tulee mieleen Janne Ahonen. Muilla ei ikävä kyllä ole asiaa tänä vuonna muailiman kupin 6 joukkoon missään kisassa. Uskon aika vahvasti jo nyt näkemäni perusteella, että miehissä dominoi tänä vuonna eräs boheemi venäläinen, kun taas naisissa norja vastaa ruotsi menee nykästä lainatakseni fifty-sixty tai jotain sinne päin.

Ei siis mitää uutta auringon alla odotettavissa tuolla tekolumen isoissa Kiinan kisoissa.

Paljaista takapuolista kymppitonnien säästöt Iltalehti 5.11.2021 (Kuopion Kuntolaakson Uimahalli)

Maailman valtiot sopivat vuonna 2015 Pariisissa,että maapallon lämpötila rajoitetaan alle 2 asteeseen ja mieluiten alle 1,5 asteeseen. Iltalehti 3.11.2021

Kiina pääsee sittenkin Pekingiin Yle teksti-tv 3.11.2021

Viiden hengen sähköautoihin ei saakkaan välttämättä lastata neljää matkustajaa kuljettajan päälle, ruotsalaislehti Ny teknik selvitti. Tekniikkatalous.fi 29.9.2021

Kuumuus ja kuivuus ovat kurittaneet pakasteherneitä-"Kaikki vapaa-aika käytetään sadetanssiin" Maaseuduntulevaisuus.fi 9.7.2021

Ja alkakaa nyt herra jumala käyttää niitä maskeja kun liikutte tai oleskelette tiloissa missä on enempi paljon immeisiä. Ja kaikki rokotevastaiset, vetäkää alahuuli pään yli ja nielaiskaa, eli tehkää häviämistemppu.