Näiden kahden kuvan väliin jää 20 vuotta ja paljon juoksukilometrejä. Tämä ensimmäinen otos on vuodelta 83 ja napattu Las Palmasin lentokentältä. Oli kotiinlähdön aika ja viimeisiä lämpimiä auringonsäteitä otettiin naamalle. Kuvan vieressä oleva kaveri on Lemiltä kotoisin oleva Timo Buuri, joka oli samaan aikaan treenailemassa kavereidensa kanssa samassa kohteessa, eli Inglesissä. Ja kun vielä samaan hotelliin satuttiin ei lenkkiseurasta ja biletysseurasta ollut pulaa. Ne ajat ovat selkeinä vielä mielissä ja niille on oma iso lokero muistoissa elämän loppuun asti.

Palmasin%20kentt%C3%A4.jpg

Kun taas tässä toisessa kuvassa väännetään taas Forssan suvi-illan puolimaratonin etukaarretta ennen loppusuoraan. Kelihän oli se takuuvarma helle ja sarjana eka vuosi M45 sarjalaisena. Loppuaika omalle suoritukselle oli 1,12 ja osat, eli ei hyvä. Puolustukseksi voi todeta, että jos lämpöasteita olisi ollut kymmenen vähemmän olis suorituskin ollut muutaman asteen parempi

forssa%2045v.jpg

Yhtä asiaa ihmettelen suunnattomasti nykyjuoksijoiden toimista. Tulevana viikonloppuna juostaan Vierumäellä SM maastot. MISSÄ ON NAISTEN SARJOISTA NIMET ALISA VAINIO JA OONA KETTUNEN. Onko tässä ajan saatossa käynyt niin, että kun ei ongelmien johdosta olla kyetty hilaamaan kuntoominaisuuksia ehdottomaan tappiin, niin nyt ei USKALLETA lähteä juoksemaan hiukan vajaakuntoisena muita vastaan. Oikean asenteen omaava juoksija tekee juuri toisin, eikä jää vapisemaan sivustakatsojaksi, vaan haluaa kiihkeästi mitata kykyjään tämänhetkisessä tilanteessa muita vastaa. Ei parrasvaloihin nousta kuin ojan kautta. Liian aikaisin liian paljon, eikä ojasta tietoakaan oli näiden nuorten naisten ura, kunnes vammat astui kuvaan. Vasta parikymppisiä ja jo nyt ego ei kestä tilannetta, että joutuu katselemaan muiden kantapäitä kilpailutilanteessa. Ja kun juuri nyt olisi hyvä aika katsella jonkin aikaa toisten selkä numerolappua ja ammentaa juuri siitä inspiraatiota ja motivaatiota tuleville vuosille, välittämättä siitä, miten muut sohvaperunat asian näkevät.

Aamulla 1,10h juoksun sipellystä, sisältäen se kontrolli vitosen reippahasti. Iltapäivällä maisemapyöräilyä 1,30h