Paljonhan sitä on porua ja erilaisia mielipiteitä, tästä nyky Suomen huippu-urheilu tilasta. Minun ja monen muun mielipide on tästä hyvä-veli seurasta, jota huippu-urheilun muutosityöryhmäksikin kutsutaan, hyvin yksioikoinen, koska mitään ei olla saavutettu, ainakaan yleisurheilun puolella. Aikaa on ollut kehittää urheilun eri osa alueita siten, että se näkyisi myös laajempana kovana kansallisena tasona, eri lajeissa ja kun syntyy kova kilpailu kansallisesti, nousee myös tulostaso kansainvälisestikin kelvolliselle tasolle, nyt on kyllä paljon pomoja eli päälliköitä, mutta missä on inkkarit, eli soturit.
 
Tämä systeemi on pahasti epäonnistunut, liian kauan on saaneet ”päälliköt” olla vallan kahvassa kehittelemässä organisaatioitaan, samalla kun urheilun taso on laskenut kuin lehmän häntä, osoittaen tällä hetkellä kohti Koreaa. Kisavalinnoista on niin kauan kuin minä muistan nahistu ja osin jälkeenpäin kohistu, mutta minulla on pitkä muisti, joten muistan ajan, sekä aikoja, jolloin kisoihin ei kelpuutettu edes sovitun juoksurajan alittaneita urheilijoita ja niitä oli monta pettynyttä puurtajaa, esimerkiksi 10000m 28,06 ajalla ei päässyt isoihin kisoihin. Moni myös lopetti pettyneenä urheilu uransa ja siirtyi opiskeluhommin, tänä päivänä nämä HUIPPU URHEILIJAT otettaisiin avosylin vastaa SUL:ssa ja valittaisiin edustustehtäviin. Eikä silloin ollut tämmöisiä huippu urheilun muutosityöryhmiä, se oli aikaa, jolloin oli motivoituneita ja itseensä, sekä asiaansa uskovia yksilöurheilijoita. Ei silloin vinguttu ensimmäisenä huonoja olosuhteita, eikä ollut sisähalleja, tänään on ja jälki/taso on huonompaa ja kaiken huipuksi, valtaosa näistä inkkareista kävi 8h työpäivää.
 
 
 Jos kerran jotkut urheilijat kelpuutetaan kisoihin B rajan turvin ja toisia taas ei, niin missä on oikeusturva ja taas toisaalta mitä hävittävää tällaisessa tapauksissa olisi, kun isäntämaa maksaa sinne lähetettävien urheilijoiden kulut matkojen ja majoituksien/ruokailujen suhteen.
Tämä ei ole ainutlaatuista tämän, eikä eilisen johtamisessa ja päätöksen teossa, johtajat syövät sanansa ja lupauksensa silloinkin, kun on sovittu jokin raja esim. juoksulajin edustaja on juossut jonkin sovitun kisarajan, tästä aiheesta keskustelin eilen erään SE juoksijan kanssa, joka pudotteli 80-luvun lopulla 800-10000m matkoilla aikoja, joita tänään ei juokse kukaan suomalainen, no Keskisalo rikkoi viime kesänä tuon ennätyksen uusiin lukemiin. Mutta tästä henkilöstä teen jutun syksymmällä, koska mielenkiintoista kuunneltavaa on tälläisten tekijä miesten kertomat. Tässä vielä, erään suurjuoksijan mietteitä huhtikuulta ja itse olen samaa mieltä, linkin lopussa kavalkadi menneiden suurjuoksijoiden viimeisistä kierroksista isoista kisoista Linkki alla!
Ja lauantai aamuna nähdään, miten hyvin esim. Puotiniemi olisi sijoittunut tollasella 2,35h ajalla naisten maratonilla, koska se olisi ollut mahdollista ja kyseessä ei ole marginaalilaji, kuten keihäänheitto tai jääkiekko, vaan maailman suosituin ja harrastetuin urheilulaji

Itse olen pääsemässä jyvälle, tuo juoksun suhteen, huonosti päättyneen Kempele reissun jälkeen, viime lauantaina pystyin jo juoksemaan 11km VK vauhtia sunnuntaina pitkän 2h maanantaina sitten 5x1000m ja tänään kevyen 1,30h loppuviikko mennään sitten rauhaisasti       http://www.hevoskuuri.fi/kestavyysjuoksu/387-juha-vaeaetaeinen-lyttaeae-huippu-urheilun-muutostyoeryhmaen