Kisa mistä jäi luu käteen. Tuossa porukalla seurattiin telkkarista ja kaikki meni viimeistä piirtoa myöten niinkuin oletinkin,jos ei laskea viimeistä sataa metriä. Joka tapauksessa tämä viesti ei ratkennut kenekään"piirikunnallisen kaluston" piikkiin, niin kuin Facebookissa erään mielestä naisten viestissä kävi. Täyttä paskaa oli se väittämä Lauran suksista, mutta toivottavasti Laurasta kasvaa Marja-Liisan tavoin suurhiihtäjä, sillä samalla tavalla kävi hänenkin tie tähtiin, siis epäonnistuneen viestin kautta. Tänä päivänä, siis nykyhiihto yleensä huipputasolla on täyttä paskaa joskus, kun käydään selittelemään AINA suksia, kun monon ja pipon välinen alue alkaa yskiä. Ennen vanhaan, silloin kun muovi syrjäytti puusuksen ja vaikka takkiin tuli isossa alamäessä sen 50m ei oltu ensimmäiseksi tappiota laittamassa kaluston piikkiin. Eikä tänä päivänä kovin suuria havaittavia eroja laskuissa tule, lähinnä markinaalisia.

Niin, miestin viesti kävi aivan käsikirjoituksen mukaan ja vaikka Lari hiihti hyvin, siis omien kykyjensä rajoissa, niin paremmat ovat vaan parempia. Löin oikein vetoa, että Hellner ajaa Larin kiinni, ennen viimeiselle lenkille lähtöä. Ja niin kävikin, mutta hyvin jaksoi Lehtonen roikkua mukana ja antoi Heikkiselle hyvät asetelmat ankkuriosuudelle. Iivohan hoiti oman osuuden MM arvolle kuuluvalla tavalla, eli hyvin, samoin Sami aloitusosuuden. Yhtään väheksymättä Heikkistä on totuus kuitenkin tämän päivän viestin osalta se, että Halvarson oli taktisesti yhden askeleen edellä. Matti hiihti juuri niin, kuin oli suunnitellut ja lopun rytinät oli kaikille sokki. Mutta Suomi,vastaan Ruotsi ratkesi jo tuohon päivän kovimpaan sooloon, eli Hellneri mahtihiihtoon.

Huomenna, jos keli pysyy pöperönä tulee monelle naiselle tuskainen 30km. Mutta kun ei tule, menee pakkaselle ja tulee kova luistelubaana, joten Marit vie ja muut vikisee ja kyllä Kristallakin on saumat mitaliin, katsotaan miten käy.