Alkukesästä on pataan tullut lähinnä oikukkaiden keliolosuhteiden vuoksi mutta nyt näyttää jo paremmalta. Mutta niinhän ne väittää, että suomen kesä on lyhyt ja vähäluminen. Alkukesästä antoi vettä ja väliin hiukan rakeitakin niskaan kesken ulkoisten aktiviteettien. Tässä eläkeukkonan on yksi paha puoli, nimittäin se että tuota aikaa riittää toteuttamaan fyysisiä toimintoja milloin maastopyörän selässä, milloin juosten. Ja jos on varustettu itsetoiminnot of/on elämänasenteella on lopputuloksena ennemmin tai myöhemmin hiukan väsy olo, kun tuo fyysinen tekeminen on liikaa on asennossa. Ja kun oikein kauan jauhaa, niin krooninen väsymys on takuu varmaan. Eli vanhuus ei tule yksin, kylkeen tulee väsymys kaupan päälle.

Joopa joo, joka tapauksessa on yritettävä suoriutua jokapäiväisistä arkirutiineista ja oltava muka onnellinen, väsyneenäkin. Onneksi on tuo henkireikä,nimeltään kesämökki, minne voi aika ajoin paeta tätä nyky ajan pahaa maailmaa,olotilaan missä mikään ei hierrä. Sielläpä sitten odottaa nuo huippuharrastukset, kuten kalastus, tuleva marjastus, saunominen, pikku puuhastelu yleensä,ym. Mitä se muuta tarvitsee. No tarvitsee se, vein nimittäin yhden noista maantiepyöristä sinne valmiiksi, että jos oikein alkaa kovasti viiraamaan, niin siitäpä sitten ketjua kireälle ja mantereen puolella odottaa hiukkatietä ihan juosta asti. Onhan noita reittejä jo tullut koluttua sielläpäin, mutta pole poika pole, kyllä ketjua riittää.

Mitäs muuta, niin viinaa en oo juonut ja sehän on aika hyvin, kun nyt oon ollut 2 vuotta jo eläkkeellä. Monelle eläkelöityneelle voi työelämästä lähtö tuottaa pienoisia ongelmia, kun ei löydä ajantäyttö harrasteita, vaan jalat alkaa osittamaan liian usein lähikuppilaan tyyliin että siellä sinulla on aina ystävä. Siitäkin asiasta on hiukan kokemusta ajalta, kun ei itsellä mennyt kovin hyvin ja juoppohan minusta meinasi tulla, mutta eipäs lopulta tullutkaan. No oli ne kaikesta huolimatta opettavia ja tavallaan hyviäkin aikoja, sillä jos ei olisi käynyt sitä rumbaa läpi, niin eihän siitä voisi tietää tänään mitään, eli kiitti vain menneistä.

Ja kiitti vai vitusti ryssähallinto, kun laittoivat maailman hiukan mullin mallin. Tuo puuttinin puutiainen onkin paljastunutkin aivan kgp juoksupojaksi, mutta kun ryslandiassa on kaikki mahdollista, voi heikko vanja suoda mahdollisuuden juoksupojalle. Niin kävi ja loppu tuleekin olemaan heikolle paskamaan kansalle tuskan ja paskan auvoinen suljettu uusi pohjois-korea ja pitkäksi aikaa veikkaan minä. Heikolla paskamaan kansalla tarkoitan sitä, että itteppähän ovat johtonsa valinneet.

Nykyhetkessä ajatellen Ukrainaa, voidaan myös syvästi niiata puutiaiset perseennuolija vihtoria,tuolta Unkarin maalta. Tämä tyyppi omassa iljettävässä kuoressaan ei tuomitse ryssän hyökkäyssotaa, eli hyväksyy myös viimeisimmän eli suuren padon räjäytyksen, mikä on selkeä terroriteko, joka kohdistui ei Ukrainan armeijaan, vaan siviliväestöä kohtaan. Sama xi pingin eli Kiinan suunnalta, ei tuomiota tehdystä terroriteosta. Niin se menee. Unkari on paskamaan sylissä ja p.maa on Kiinan sylissä. Valkovenäjä on p. maan sylissä ja Eurooppa on jenkkien sylissä. Alan pahoin pelätä, että kun tämäkään terroriteko ei päädy sotatuomioistuimen käsittelyyn ja siitä langetettaviin tuomioihin on odotettavissa lisää kauheuksia tulevaisuudessa. Muutama pato lisää ja lopuksi sitten Zaporizzjan ydinonnettomuus. Tällä patoterroriteolla on selkeä viesti, eli poltetun maan taktiikka, millä samalla tehdään selväksi, että olemme valmiit tuhoamaan koko euroopan jos häviämme sodan. 

Kauan sitten jo visioin, että jossakin vaiheessa, eli kun p.maa on pahasti ottamassa pataan ja pitää säilyttää jonkinlainen uskottavuus omalle kansalleen onnistumisista on taktisen ydinaseen käyttö jo aika lähellä. Toivottavasti ei kuitenkaa koskaa näin pahasti pääse käymään. 

Niin, kesä ja suomen suven suurtapahtuma Juhannus on ovella. Forecan sääennusteet ovat alkaneet tarkentaa säänkuvaa juhannus aatolle ja päivälle. Ja että sillee ei oo todellista. Aattona Kuopioon takuuvarmaa sadetta koko päiväksi ja vielä sadetta vielä kaupanpäälle puoleepäivää seuraavana vuorokautena. Ai että on tää hienoo, kun ensin on rutikuivaa koko kesäkuun ja jussin jälkee lupaavat kuivaa taas pitkälti heinäkuuta, mutta JUURI aatoksi vesisadetta ja kunnolla. Siinä menee monen pasmat ja pastat sekaisin juhannuksen suhteen, mutta ei minun. Tosin antaa sataa vaan ja mieluummin monena päivänä, sillä metsämarjat tarvitsevat nyt kosteutta ja paljon. Mutta olipa niin tai näin, niin oikein hyvää ja kosteaa juhannusta kaikille tasapuolisesti.

Väinölänniemellä juostiin ja kisailtiin  menneenä viikonloppuna veteraanien SM mitaleista. Olin kyllä katsomonpuolella ja ilmetellä täytyy, miten voivat hiukan varttuneimmat motivoida itseään vuodesta toiseen kilpailuhurmokseen. Tämän sanon siinä mielessä, että itseltä on jo ajat sitten hiipunut halu kiusata itseään äärirajoilla ja tällä tarkoitan VK-MK alueita. Ja kun kestojuoksu on aina ollut sydäntä lähellä, myös entisiä kilpakavereitakin oli mukava nähdä ja huastella niitä näitä. Eteenkin oman ikäsarjan kestoraastaja Kykkäsen Seppo ja Kauppilan Jukka jotka ovat hallinneet sarjaa Suomenmaalla olivat myös kisaamassa. Jos Seppo loisti nuorempana juosten esim. maratonin 2.20h pintaan ja kuului Tampereen kovaa juoksuporukkaa osana kokonaisuutta, niin Kauppila se vasta loistaa ikäsarjoissa SM, EM, ja MM juoksuillaan. Suomen ennätyksiä tulee kuin liukuhihnalta ikäsarjassaan, eikä loppua näy. iso RIP. molemmille. Pitänee tehdä jossain vaiheessa isompi juttu näille sivuille näistä kavereista, kun kerran tuota aikaa nyt minulla riittää. Eikä poikien mainetekoihin riitä yksi A nelonen.

Omat. Niin, ole liikkunut maastopyörällä ja juosten sopivasti, mutta ainahan sitä olisi parannettavaa vaikka väsy meinaa joskus iskeä:) Huomenna jos luoja suo lähden hyvissä ajoin ajelemaan maantiepyörällä sen 120km ja olkoon se samalla jussin ajelu. Tai jos en huomenna niin sitten launataina, sillä minullahan on vara valita. Jussin jälkeinen viikko menee sitten mökillä, koska kala on alkanut aktivoitua ja piipun nuohooja jonka tilasin käy hoitelemassa hormit kuntoon. 

Mutta olipa niin tai näin, niin oikein hyvää ja kosteaa juhannusta kaikille tasapuolisesti.