Kuukauden puheenaiheeksi on noussut ruokailutottumus, nimeltään karppaus, väittelyä on käyty yli puoluerajojen ja tohtoris tasojen. Kyseessä on kuitenkin aihe, mistä ei edes pitäisi keskustella, sen verran selvä tämä asia on ollut jo vuosisatoja, elikkä tämän aiheen tiimoilta, sen hyödyistä ja haitoista on puhumalla tehty bullshittiä, jo tovin.
 
 Ja perusteluna seuraavaa, mitä helpommalla sisuskalut käsittelevät sen mitä tästä minunkin suuresta suustani alas tungen, sitä paremmin energia varastoituu lihaksiin ja maksaan, siis välittömät hiilihydraatit ja aminohapot. Kun taas liha ja paljon tyydyttynyttä rasvaa sisältävät einekset ovat kaikkein huonoiten sulavaa tavaraa ja siitä niin sanotun palamistuotteen seurauksena syntyneen jätteen hyötysuhde hiilareihin verrattuna on erittäin huono. Itse en tunne yhtään urheilijaa, joka niin sanotusti karppaa, joten jos urheilija ei pärjää karppaamalla, niin miten tavan tallaaja muka tarvitsee kyseistä ”tyylilajia”kun kulutus on aivan olematon, sanoisin että KARPPAUS ON ENSIMMÄINEN HARPPAUS KOHTI EPÄTERVEELLISEMPÄÄ ELÄMÄÄ, elämän pitkässä juoksussa, tarkoitan siis pitkällä aika välillä.
 
Totali karppaus tai kasvislinja eivät ole minun mielestä millään tavoin järkevää, ainakaan silloin kun kulutus on kova, tai vaikka vähemmän kova, molempia einesosioita ja niistä saatavia valkuaisaineita, hiilareita ja kivennäisaineita, että vitamiineja tarvitaan ehdottomasti, vaan kyse on edelleen siitä, että paljonko kulutat, suhteessa syötyyn energiaan verrattuna. Parhaimman tuloksen saa ainakin minun kokemuksen mukaan niin, kun syö kohtuudella kaikkea, lihaa kalaa, maitotuotteita (jos elimistö ei laita vastaan) kananmunia, joita kaikki varman voi käyttää, rasvaa mieltymyksen mukaa, hiilihydraatteja eri muodoissa, paljon vihanneksia, hedelmiä, marjoja, tummaa leipää ja jättää mahdollisimman vähiin valkea sokeri ja jauhot.
 
Mutta pitää muistaa, että hiilarit+vihanekset+juurekset omana ruoka aikanaan, kun taas lihatuotteet+vihannekset+juurekset omana ruoka aikanaan, ei siis sekoiteta samana ruokailukertana, näitä hiilareita ja lihavalmisteita keskenään, koska juuri tähän perustuu karppauksen hoikentava teho, silloinhan imeytyminen on tehokkainta, kun pidättäydytään vain yhdessä ruoka aineessa kerrallaan. Kaikki tämä keskusteluhan juontuu periaatteessa ihmisten manipulaatiosta vääränlaisiin ruokatottumuksiin, on kaikenlaisia pikaruokaloita, jotka ovat mitä houkuttelevimpia kohteita, muka kiireisille ihmisille ja hemmotellulle nuorille. Tätä moskaa, mitä siellä ihmisille tarjotaan, ei ole ihmisravinnoksi kelpaavaa, sieltä nämä tottumukset siirtyvät koti ruokapöydän ääreen, eli rasvaista on. Pyritäänhän esimerkiksi toimiman autoilussakin järkevällä tavalla, kun autoa tankataan, bensiinin laatu on se oikea silloin, kun kone käy moitteettomasti ja hyvin, mutta hiilidioksidi päästöt ovat mahdollisimman pienet, eli teho ja hyötysuhde on balanssissa.
 
Omat skarppaukset tuolla urheilurintamalla oli eilen aamuna kello 7.00 1,20h juoksua+10x100m kiihdytyksiä illalla sitten maastopyörällä palauttelua 1h, kun taas tänä aamuna kello 7.00 vähiin jääneen yöunen jälkeen 1,30h juoksua= 3km tv+ 3x15min reipas/reippaampi/kova,+3k tv, sitten töihin jossa aamupäivän olin kuin kuollut, iltapäivän puolikuollut ja illalla töistä kotiin palauttavan 6km juoksun jälkeen normaali, mutta koko päivän aikana, en järissäni koko aikana, mutta sehän ei olekaan mitään uutta.Jokatapauksessa, 2x10 päivän setti tuli vedettyä läpi kunnialla, joten nyt voi taas keventää 10 päiväksi ja huomenna LEPOOOO!