Mikä on Rasvanki. Se on vesistö tuolla Tervon suunnalla, mistä minulle on muodostunut tänä talvena oikea pyhiinvaelluskohde. Paikka on osa Virmaanvettä ja myös Niinivesi kuuluu samaan vesistöön. En oikein uskonut, kun minulle kerrottiin vesistön isoista ahvenista, sillä näistä paikallisista Kuopion vesistöistä olin pilkkinyt talven ainan vain sitä pientä silppua. Mutta kun eräällä kaverilla on mökki Rasvankin rannalla ja se erään kerran houkuteli minut tuossa muutama kuukausi taaksepäin käymään siellä pilkillä, niin se jätti pysyvät jäljet minuun. Heti ensimmäisellä reissulla keskitalvella nappas tasan puolen kilon raitapaita ja monta hieman pienenpää.

Nyt on monta reissua Karttulaan takana ja toivottavasti vielä monta edessä, sillä onhan tässä vielä jäitä jäljellä. Viikko sitten torstaina oli oikea unelmapäivä ja taisin laittaa saaliista kuvan oikein Facebookiin ja sama toistui toissapäivänä hienossa auringonpaisteessa kalastuksen suhteen.

DSCF2614.jpg

Tätä kaliberia oli noin kymmenen kappaletta, loput aavistuksen verran pienempiä. Tiskilavuaari on 30cm kalojen suunnasa, joten siitä voi saada jonkinlaisen kuvan ahventen koosta. Joten älkää tuomitko minua, jos kalastus ja nimenomaan virkistyskalastus on saanut minusta otteen ja juoksut on jääneet todella vähiin. Se on tuo intohimo, mikä laittaa joskus ihmisen tekemään asioita mistä toiset eivät voi tietää mitään. Mutta aikansa kutakin, siis kuka mitäkin tekee, pääasia että tekee.

No eilen alkoi taas Kiirastorstain kunniaksi tuntua siltä, että on käytävä koukku Motonetin kautta kärpäsentoukkia ostamassa ihan vain varuilta, jos alkaa aamulla vapakättä kutkuttamaan ja kokka kohden paratiisia, sillä edessä on piiiiiitkäperjaaantai.

Eilen aamulla kutkutti pitkä flunssa jälkeen taas terveemmältä ja käväisin juoksulenkuran. Noin puolitoistatuntia. Ensin tunti hiljaista ja lopuksi kontrollivitonen +verryt päälle. Ja voi helvetti sitä katupölyn määrää ja nyt odotellaan päivän tekemisien tulosta, siis sitä, olinko liian aikaisessa tuon lenssun jälkeen.

Tässäpä tärkeimmät pääsiäisen jutut missä oli mukana sanoma kiirastorstaista ja pitkäperjantaista, sekä  intohimosta ja pyhiinvaelluksesta ja mihin myös kalaruokakin kuuluu. Ja kun tuota ahvenfilettäkin alkaa olla pakkasessa jo kiitettävästi, niin toivotankin osalle tuttuja oikein hyvää ja munarikasta pääsiäistä ja taas osalle kalarikasta sellaista