Lihas ei liikuta lihasta, ihmisen mieli ja psyyke se tekevät. Aika hyvin on asia ilmaistu, eikä se jätä mitään epäselväksi. Ja kun sanojana on ihminen, joka on liikuttanut itseään ennen ja tänäpäivänä, sekä työnsä puolesta valvonut nuorten liikuntaa on varmaan aika tavalla pätevä puhumaan liikunnan hyödyistä. Monetkohan keskustelut olen käynyt tämän henkilön kanssa aiheesta kun aiheesta ja näkemyserojakin on ollut esim. maailmanpoliittisiin asioihin.

Mutta kun aihe kääntyy liikuntaan ja sen yleishyötyihin ihmisen elämässä, ollaan aika samoilla linjoilla. Muutamaa vuotta minua vanhempana ja elämää kokeneempana meitä yhdistää eräs paikka ja aika. Mikkeli, Karkialampi vuonna 1976 ja sehän oli Suomen urheilullekkin merkkivuosi. Ei tämä kaveri tyhjänpuhuja ole jos huippuurheilusta keskustellaan, koska olihan hän Monterealin olympiakisoissa samaisena vuonna. Viimeksi keskusteltiin tuossa uimaaltaalla nuorten huonosta yleiskunnosta ja tekijöistä mitkä ovat aiheuttaneet kyseisn ilmiön. Vaikka miten päin asiaa käsittelee on loppulausuma karu mutta tosi. Nykynuoren mieli, eli psyyke on liian heikko kestämään epämukavaa oloa, jos sen on aikaansaanut yhtäjaksoinen fyysinen rasite. Annetaan periksi heti, eikä haluta koetella, miltä se pahaolo tuntuu. Ja jos ei sitä fyysisen työ tuomaa suloista pahaa oloa opi tuntemaan nuorena, ei psyyke kestä kovin suuria vastoinkäymisiä vanhempanakaan, olipa kyse sitten fysiikasta tai psyykkisestä huonosta olosta.

Mieluummin muuttunut kun juuttunut. Ihan hyvä on sekin oivallus, jos sen vain voi toteuttaa ihan oikeassa elämässä. Itse olen juuttunut koko talven mittaiseen oleskeluun kotimaassa. Siis talven perinteinen kuukauden lomatreeni tuolla Torrevijassa saa nyt jäädå. Kova hinku olisi ollut lähteä, mutta minkäs voit, kun muut munaa ja toiset kärsii. Työnantaja otti siis kovan linjan, eikä hyväksy pitempiä yhtäjaksoisia lomia toistaiseksi talviaikaan, no aivan sama, voihan se toisaalta olla ihan vaihtelunvuoksikin hyvä, jättää yksi talvi väliin punkun juonnista:) 

Alisa Vainiosta sen verran, että yksi kuva jalasta puhuu enemmän kuin tuhat sanaa.Miksi ihmeessä jalan hiertymästä aiheutunut tulehdus on annettu kehittyä tuohon pisteeseen. Tänää siis Vainion olisi pitänyt olla EM maastojen lähtöviivalla, mutta mahdollisuuksia tulee vielä monta kertaa.Mutta on siellä Vainion valmennussektorilla paljon korjattavaa tuolla huolellisuuden puolella.

Eilen aamulla aivan mahtavalla fiiliksellä 2h. Alku ensin vurrimalla ja loppu hurjimalla. Tänään sitten taas aamulla reilu tunti vörrimällä, syy moiseen löytyy eilis illan möllimisestä. Edessä täysi viikko lomaa, mikä tietää luonnollisesti paljon ulkoilua ja kadonneen Joulumielen etsimistä.