Kymmenen päivä antibioottikuuri on takana ja toivottovasti ei tarvitse pitkiin aikoihin uutta kuuri alkaa. Kyllä se otti ainakin mahan päälle ja sitä mukaa koko kehon jaksamiskyvylle. Vei se voimat, vei se, mutta jotainhan sitä on kuitenkin ajankuluksi tehtävä.

Huonoa oli se että tuo kuuri ajoittui lomaviikolle, siis aikaa olisi ollut, mutta ei oikein tehoja tehdä mitään hikuliikuntaa. Pientä höntsäilyä ja oleilua seuraten kun muut ähkii ja puhkii. Lapinlahden eliitti oli ihan jees, eikä pienet vesikuurot päässeet latistamaan ennätysyleisön tunnelmaa. Marjastuskausi viime lauantaina myös pyörähti käyntiin lakkasoiden myötä ja hyvin oli marjaa korpisoilla. En edes viitsi laittaa kuvaa lakkasaaliista, sillä se saattaa aiheuttaa vain supisuomalaista kateutta ja kerta reissu riitti tämän marjan osalta, sillä nyt voi siirtyä suoraan mustikka puolelle.

Olin kalassa tuolla suvasveden puolella Vehmersalmen suunnalla. Kukkarinselkä ja ruutana saari oli yöpaikka. Eilen aamulla, loman viimeisenä päivänä lähdettiin kello seven ahvenen etsintään perinteisin pohjaonginta menetelmin. Heti ensimmäinen paikka oli jackpot, sillä kaiku alkoi piirtämään hillitöntä näkymään 5 metristä alaspäin aina pohjaan saakka, noin 10 metriin. Ajoahven parvi ajoin pienenpää muikkua tai kuoretta pintaan. Se oli tunnin sessio ja isoa, siis todella kookasta ahventa nousi veneeseen, niin tasapainolla kuin jigikumilla, sekä tietenkin matopilkillä. Hyvä reissu oli se aina seuraavaa reissua odotellessa.

Vireeni täytti tasavuosia, siis 70 on Lasse suurella mittarissa. Eilen tuli töllöstä dokumentti kultaajoilta ja aina se jaksaa sykähdyttää. Yksi suurjuoksijoista joka myös saksan olympiakisoissa kolkutteli Lassen kantapäitä kymppitonnilla nukkui joitain vuosi sitten pois. Mirus Jifter, Etiopia oli juoksija, joka sitten Moskovan olympialaisissa näytti 300m kirivoiman, johon kellään ei ollut aseita vastata ja samalla Lasse joutui vuorostaan katselemaan Miruksen kantapäitä.

No, mitäs muuta. Niin kesähän se painaa lopulta päälle ja oikein kunnon lämmön kanssa. Tämä viikko taas työpailla ja sitten kuukauden loma, ei paha. Elokuun lopulla olis taas tarkoitus juosta lappu rinnassa. Houkuttelivat poijaat minut joukkueeseen täydennysukoksi ja paikkana Ristiina. Aikuisurheiluliitto järjestää siellä maantiejuoksun SM kisat matkana 10km ja lupauduin siis joukkueeseen mukaan. Pitänee taas alkaa käydä juoksulenkillä, niin jaksaa jollaintapaa klaarata sen kunnialla läpi ton Ristiinan.