Kesäiset olosuhteet alkavat taas vaivaamaan, tuolla päänupissa, mutta odotella täytyy vielä reilu kuukausi, sitten voi nostaa kytkintä ja vaihtaa maisemaa. Muistelot ovat kuvan osoittamia, siinähän kaarrutaan taas Forssa Suvi-illan loppusuoralle, en muista oliko sarja viimeisiä vuosia M40, vai jo M45 sarjalainen, nähtävästi tuo jälkimmäinen, koska sen verran kova on ollut tuo harvennus tuolla hiuspuolella.
Jotain niistä on kuitenkin aina muistiin jäänyt, nämä alkoi olla niitä viimeisiä juoksuja puolikkaalla, kun sain pidetty vaivoin takana ,esimerkiksi sellaisen nyky veteraani huippujuoksijan, kun Seppo Kykkäsen, tuolta Tampereelta. Jos joillekkin nimi ei ole tuttu, niin kyseessä on yksi tämän hetken M50 sarjan maailman parhaimmistoon kuuluvista kestävyys ravureista, nuorempana Maraton 2,20 pintaan, sekä kymppi radalla 30min pintaan. Lahden 2009 veteraanien maastojuoksun maailman mestari, ja viime keväänä Pori Yyteri puolikkaalla 1,14,21 ravannut ja vain hiuksen hienosti jääden muutamia sekunteja M. Luostarisen SE ajasta, huhu kertoo, että kilometrejä olisi tullut viime vuonna peräti 6500, kova kaveri, mutta kylläpä juoksukin kulkee Sepolla.
Toinen kova kasvo kyseisessä sarjassa on Kari Suominen Hämeenlinnasta, myös Lahden MM- veteraanikisojen mitalisti maastosta, näiden miesten vauhtiin ei ole minulla asiaa, mutta siinä on aina ollut ja tulee olemaan minun motivaation lähde, siis kun tiedostaa ja hyväksyy, että aina on parempia, sillä silloin joutuu yrittämää täysillä. Suominen oli nuorempana peräti 29minuutin mies ratakympillä, maraton taittui peräti 2,17h, sekä puolikaskin alle 1,05h. Tämänkaltaiset kaverit laittaa siis yrittämään parastaan meistä jokaisen, mutta siinä ei silloin häviä mitään, mutta jos et yritä, silloin mitä ilmeisemmin häviää. Onhan niitä monia muitakin huippu ukkoja tässä sarjassa, sekä mentäessä sarjoja ylöspäin ja alaspäin, mutta isken juttuja jatkossakin näistä tapauksista, kun niitä riittää.Kovimman sortin kaveri taitaa kuitenkin löytyä tuolta M60 sarjasta, joka tehtaili joitain vuosia taaksepäin vähän liian rankkoja aikoja tuolla puolimaratonin matkalla.
Viikko lähti juoksujen osalta käyntiin seuraavanlaisesti, maanantai aamulla kello 7.00 7km tv kevyt ip. Kuopiohalli 3km verryt+6x1000m/2min juoksupalautus+sisänurmella 20min sukkasillaa verryt, Tiistai aamu kello 6.00 1,10h kevyt palauttava juoksu, sitten kaksi työvuoroa putkee ilta yhdeksään asti,lopuksi vedin vielä vesijumpan mistä kuittasin kossupullon,jes! ja sitten hyvin nukutun yön jälkeen tänä aamuna, juoksin sen pitkän itsekseni, kun Tuukalla on lauantaina hiihtokisat Puijolla, siis pikkupakkanen(22) tyyni ja aamuaurinko valaisivat hyvin putsatut kevytliikenneväylät, juoksua 1,57h, keskivauhti 4,45min/km, alussa rauhallisesti, loppu 4-5km kiihtyvästi, viimeinen tonni 4,10min ja huippufiiliksin, jos jalat olivat maanantain tonni harjoituksessa  tukossa, niin nyt ne pelasi aivan tautisen hyvin, näillä mennään, Tsau!