Tämähän vaikuttaa lupaavalta,koska 15 vuorokauden ennuste lupaa pakkasta.

Mutta ensin asiaan. Kahden viikon seisokki, ei siis oma, vaan lomajakso, minkä Kuopion kaupungin tilakeskus järjesti on sitten ohi. Tämä Kuopion tilakeskus se on sitten veikeä tapaus tai muutamat johtajatason tyypit siellä isoine palkoineen. Kaksi viimeisintä EMÄMUNAUSTA ovat tietenkin KuopioHallin uusittava tekonurmi, mihin päättäjät eivät suhtautuneet ammattimaisella tasolla, vaikka sitä kuuluisi heiltä löytyvän. Tarjouksia kyllä matosta aikoinaan kyselivät, mutta vanhanaikaisella sytytyslangalla toimivat johtajat eivät muistaneet tehdä ajoissa tilausta ja näin ollen uusi tekonurmi odotuttaa itseään ensi kevääseen saakka. Tästähän ei tietenkään mahtiseura KUPS tykännyt, koska vanha riskialtis tekonurmi on suorastaan hengenvaarallinen palaajien harjoittelutarpeeseen ja erinäköiset jalkavammat ovat kuulema hyvin todennäköisiä, jos siellä treenataan jatkossa. Joten siinäpä hiukan propleemaa pallon potkijoille tulevana talvena, kiitos tilakeskuksen.

Se toinen emämunaus oli Lippumäen ja nimenomaan se uimahallin puoli, missä sytytyslanka ajatuksen suhteen paloi todella hitaasti. Kesän huoltotauolla olisi pitänyt tehdä tämä kyseinen huolto/kunto tarkastus, mutta kun ei. Nyt liki hätäpäissään kyhätty seisokki oli kahden viikon mittainen ja kun tämä vielä ajoitettiin loppusyksyn sesonki aikaan, voi vaan ihmetellä, mistä näille tilakeskuksen päättäjille oikein palkaa maksetaan. No ei ainakaan hyvin hoidetusta ja organisoidusta työstä, mutta niin kuin tapana Kuopiossa on ei päättäjät siellä saa huonosti hoidetusta työstä nuhteita. Päin vastoi, siellä hyväveli verkosto kaikessa hiljaisuudessa palkitsevat ja puoltavat toinen toistensa palka korotuksia kaikesta huolimatta. Paskintahan tässä tauossa oli se, että vuosilomat joita olen hankkinut ja joiden pitämisajasta luulin minä itse päättäväni, eikä Kuopion kaupunki, paloivat joltai osin, eli pakoitettiin pitämään. Muutama valvoja sentää älysi hakea sairauslomaa kyseiselle kaksiviikkoiselle ajalle ja saivat siirrettyä vuosilomiaan hamaan tulevaisuuteen, nerokastako??No ei niinkään, kun ottaa huomioon näiden työtekijöiden motivaation työtä kohtaan.

Kuopio on viimeisimmän vuosikatsauksen mukaan 14, jotai miljoonaa alijäämäinen. Tämä on vasta jäävuoren huippu ja huononpia aikoja kohden mennään. Tämä johtuu ja alkaa pikkuhiljaa näkyä Kuopion päättäjien suuruuden hulluuden puuskana. Erinlaisia projekteja on niin paljon, että heikkoa hirvittää. Mitä enemmän on projekteja, sitä enemmän tarvitaan rahaa ja siitän selviää kun ottaa lisää lainaa. Paljonko on Kuopion laina tarve tulevina vuosina, ja mistä saadaan tuloja on kuuma kysymys. Työmaille haalitaan venäjän viron ja kaiken maailman kansalaisia työtekoon, kun omista ei ole tekijöiksi, koska paskaiset duunit ei kiinnosta. Niistä kumminkin saa ihan hyvää liksaa, jos on tekijäksi. Mutta työvoimapolitiikan laatijat eivät ole onnistuneet tehtävässään yhtään sen paremmin kuin Kuop. tilakeskus tai vaikka sosiaali politiikka. Siellähän ihmiset ovat oppineet sen, että tyhjän saa pyytämättäkin ja rahaa työtä tekemättäkin.

No henkilöstön sairauslomat ovat tasoa 10 miljoonaa/vuosi tai yli. Kaupungin stradetikot eivät ymmärrä selvää tosiasiaa vieläkään, vaikka niille sen rautalangasta taivuttelee ja nenän eteen nakkaa, että sairas henkilöstö on menoerä, eikä tuloerä. Näitä sairauslomia pitäisi tai olis pitänyt saada laskemaan päin jo ajat sitten. Parhaiten se onnistuu kannustejärjestelmällä, missä itsensä kunnossa pitävillä ja mahdollisimman pienillä sairauslomilla olevat työntekijät saisivat bonusta tapaan "pekkaniska". Toki se alussa aiheuttaa kateutta ja pahasuopaisuutta niissä henkilöissä jotka eivät pidä itseään kunnossa ja saikuttelevat jatkuvasti. Mutta ajan myötä nekin ihmiset alkavat muuttaa suuntaa, kun huomaavat että itsensä kunnossa pitäminen kannattaa niin terveyden, kuin myös talouden suhteen ja liittyvät yhä suuremmin joukoin terveystalkoisiin liikunnan kautta.

Tuoreen tutkimuksen mukaan SOMENUORET kärsivät pahasta olosta ja masennuksesta, olipa yllätys:) vai oliko sittenkään. Ja että alkusanoina mainitsemani pakkanen alkaa luoda jääkantta järviin on ihan huippua, enkä edes sano miksi ja että olen harrastanut hyötyliikuntaa sopivasti, päätänkin tämän kertaisen vuodatuksen tähän.