Jotakin tämäkaltaista odotinkin, sillä kahden erimerkkisen  maton vauhteja on aivan turha verrata. Tai kyllä verrata voi ja todeta, että niissä on suuriakin eroja. Sain siis mahdollisuuden kokeilla Start Strac merkkistä mattoa  ja jo 10km/h verryttely vauhdissa huomasin,että helposti menee Tunturin mattoon verrattuna.

Ensimmäinen huomio kiinnittyi maton joustoominaisuuteen, mitä ei ollut lähellekkään niin paljon kuin Tunturissa, millä juostessa tuntuma on, kuin juoksisi kimmoisalla purulla. Tuuletin on Stracissa omasta takaa ja jumppahuone oli viileämpi kuin trooppisessa uimahallissa, joten olisko se osasyy siihen että sykkeet olivat 10-15 lyötiä maltillisemmat, kuin kotiluolassa.Kovemmassa alustassa tuntui olevan se etu, että askeleen voimantuotto ei mene niinsanotusti harakoille. Ja kun sitten näiden juoksumattojen kalibroinnit ovat varmaan monessa paikkaa unohtuneet huoltojen yhteydessä, niin erojahan alkaa syntyä. Oma arvioni on, että näiden kahden maton ero on jopa 1,0-1,3km/h, kun vauhti on 15km/h, siis 4min/km vauhdissa. Sykkeet puhuivat myös samaa sanomaa.

Harjoitus oli yksinkertaisuudessaan seuraava. Ensin 5km verryt juoksua, myös kulmaa vaihdellen ja muutama kiihdytys loppuun, sitten koneen nollaus ja matkaan. Alkuvauhdin laitoin 4.13min/km ja siitä sitten lisäsin vauhtia pikkuhiljaa. Loppuvauhti viimeisellä kilometrillä olikin jo 3,40min/km. Tosin juoksumatkaksi päätin jo alussa kympin sijasta 8km mittaiseksi, koska se on aivan riittävän pitkä ensimmäiseki TV kovaksi ainakin minulle ja sisällä toteutetuksi, riittävän tehokas. No nyt tiedän millä teholla minun kannattaa kotiluolassa matolla treenata, siis maltillisimmilla vauhdeilla, kuin tähän mennessä. Tämä kaikki oli siis eilen ja illalla kävin vielä Lippumäen uimaluolassa palauttelemassa uiden vaparia sen pakollisen tonnin. Tänä aamuna 14km ulkona erittäin kevyellä palauttavalla vauhdilla,mutta jospa jo huomenna kykenisi pitempään ulkojuoksuun, jos en niin sitten pitkä maastopyörä vois olla ihan OK. Mutta tällä viikolla olen päättänyt yrittää sitä satasen juoksuviikkoa, eikä se tule olemaan helppoa, koska tuo jalka on kaikkea muuta, kuin kivuton:):)