Paluu arkeen alkoi, iltavuoro viikolla, ai kun on mukava, no jaa? mutta näillä mennään ainakin juhannukseen asti. Tuosta Torreviejan reissusta jäi kuitenkin hyvä maku, siis muutenkin kuin pelkästään juoksun suhteen, enkä tässä ala erittelemään mitä tällä tarkoita, kun ne eivät ole välttämättä urheilullisia juttuja.
Hyvä paikka juoksuharjoitteluun, vaikka jotkin tahot kerkesivät evästää minua että asfalttia on tiedossa, pienellä vaivalla ja reviiriä laajentamalla löytyi vaikka kuinka paljon hyväpintaista hiekkaa tossun alle, mutta toisaalta maantiejuoksun harrastaja tarvitsee myös totuttaa jalkansa kovaan pintaankin, koska aika paljolti ne juoksukisat asfaltilla käydään, mutta jos koivet  taas eivät kestäisi sitä, niin olisi parempi siirtyä vaikka golfin peluuseen ja sehän se vasta kova laji on, kun pitää ja voi oikein hermosavut vetää kesken kisan ja ihan maailman kärkitasolla. Muutenkin puitteet olivat hyvät, kaiken kattava mercadona, ihan siinä vieressä, missä ruokakassiin saa paljon enemmän tavaraa 20€ kuin suomessa, netti paikkoja riittää 1€/h sekä linja-autot liikennöi kaksi kertaa tunnissa hintaan, sikahalpa.

Keli olosuhteet olivat loistavat, aurinkoa riitti ja iltapäivälämpötilat hipoivat useammin 25 astetta, oli joskus viileämpääkin mutta yleisesti ottaen huippukelit ja vesisateista ei ollut tietoakaan. Juttuseuraa ja muutakin seuraa löytyy tältä brittien ja osin suomalaistenkin suosimalta lomapaikalta, tähän kun vielä lisää nopeat ja halvat lennot Helsinki-Alicante alle 200€ meno paluu, sekä nykyisin bussikuljetuksen Alicanten kentältä noin 10€ Torreviejaan, mistä sitten pääsee paikallisbussilla minne vaan hintaa 1,30€. No, olisihan niitä juttuja vaikka kuinka.

Mutta nyt arkeen, siis perjantaina ennen lentokentälle lähtöä, kävin aamulla aikaisin katselemassa auringon nousun ( meren rantalenkki 1,20h tv kevyt) lauantaina oli sitten kuukauden ainut lepopäivä, sunnuntai aamulla 1,46h 23km alku verkkainen, loppua kohti vähemmän verkkainen, illalla kävelyä+ yllätys, yllätys, maastopyörää, maanantai aamuna sitten aamulla kello 7.00 5km tv kevyt , päivällä ennen iltavuoroa  8km perinteinen vauhtileikki maantiellä (mäkinen)= 2km verryt+ 1km kovaa+ 10x 1min kovaa ja 1,30min hiljaa+ 1000m kovaa 3,15min+ 2km verryt ,sekä tänä aamuna 1,30h erittäin kevyt juoksu, sekä vielä se tunnustus, että palautumisen kanssa on ollut ongelmia tuon reissun tiimoilta.

Mutta nyt on aika siirtyä Suomen sikakalliisiin hölkkiin, jos vertailukohtana käyttää vaikka Espanjan juoksujen osanottomaksuja, siellähän ne ovat 10-15€ ja vielä chip ajanottojärjestelmällä, sekä päälle kaikkea muuta pientä,kattavan tuotepaketti,juoksun jälkeen vaikka olutta niin paljon kuin sielu sietää.ym.. Suomen systeemihän on se että osanottomaksu on 20-50€, juoksun jälkeen lyödään käteen mitali ja todetaan että kiva kun kävit, sekä perustellaan kallista osanotto maksua sillä että ajanotto Chip markkinoija on hinnoitellut tuotteen niin suureksi, siis miten se voi täällä maksaa niin paljon kun se ei maksa maassa, jossa ollaan paljon edellä näissä asioissa, sekä taso on aivan jotain muuta kuin täällä kotimaassa, niin kärjen kuin massankin suhteen. Ja tämän vuoden kilpailukalenterin mukaan top 3 osanottomaksunryöstäjät ovat ne tutut  Paavo Nurmi maraton Turku, Helsinki-City maraton ja Hämeenlinna Kaupunkimaraton ja ne parikymmentä muuta kaupunkijuoksua tulevat hyvin siinä tuntumassa, että tässäpä tuli samalla se moraali pläjäys  kisajärjestäjille ja jäädään odottelemaan korkeiden osanottomaksujen puolestapuhujien kommentteja, niin saadaan väittelyä aikaiseksi.