Kevään varmat merkit, niinkuin esimerkiksi jäiden lähtö ja Kartulan katujuoksu eivät vastannet tänä vuonna ainakaan keväisiä olosuhteita. Vanha viisas sanonta kuuluu, että jos harakat hyppivät vappunan hangella on lunta vielä maassa. Ja se toteutuu tänä vuonna.

Toinen viisas toteama on se, että jos Tappara voittaa suomenmestaruuden on Sikasen Arto seuraava viikon rättiväsynyt juhlinnasta, sillä kiihkomielinen ja pesunkestävä Tapparafani ei jaksa enää tehdä juttua Karttulan kujilta ja minuthan se siihen sitten valtuutti-

Mutta samahan se oli, sillä reissu oli muutenkin Karttulan suunnilla Lauantaina. Suuntasin jo hyvissä ajoin kello 7.00 rasvankille pilkille. Kyse oli sitten talven viimeisestä reissusta jäälle, koska lomat loppuu, eikä sinne enää ensiviikonloppuna ole enää viisasta mennä,tai no?

Karttulan katujuoksu oli sen jälkeen seurannassa, kun hyvästelin jääkannen kumartaen, oli hieno talvi. Noin 70 juoksijaa oli tullut testaaman nopeus/kestävyysominaisuuksiaan kujille. ja hiukan kolea keli sekä ajoittainen navakka tuuli eivät ainakaan kilpailijoiden vauhtia parantanaat , mutta hyviä suorituksia nähtiin sen 70 kappaletta .

Kilpailun pääkuuluttaja Kona Heikkinen hoiti homman tyylikkäästi ja osaavasti , sillä kilpailijoiden taustatietoakin löytyi. Ja Sikasen Arto pyöri toisten jaloissa onnenpyörteissään vielä Tapparahöyryt ja pusero päällä. Muutenkin kisakoneisto toimi kuin zenit kello, eli aikataulussa pysyttiin, vaikka monistuskonen alkoi takkuamaan

Poijaat meni potkureilla, tiesin kyllä minne

DSCF2643.jpg

Ja sieltähän ne löytyivät, tutuilta paikoilta, Pete ja Arto

DSCF2644.jpg

Niinpä, tätä se on ollut minulla tänä talvena aika useaan. Hitto, kun sitä jää kaipaamaan, koska ensi talveen on pitkä aika ja odottavan aika on pitkä.

DSCF2645.jpg

Erisarjojen lähtöjä ja maaliintuloja

DSCF2647.jpgDSCF2648.jpgDSCF2652.jpgDSCF2653.jpgDSCF2655.jpgDSCF2656.jpgDSCF2657.jpg

Naisten ja nuorten naisten päälähtö

DSCF2659.jpg

Suolahden Saija Seppä vetää toiselle lenkille lähdettäessä

DSCF2661.jpg

Ja maalissa selvänä ykkösenä. Samalla päivän ainut oman sarjansa reittiennätys ja Sikasen Arde joutui kaivamaan kuvettaan.

DSCF2662.jpg

Maria Murtorinne yhtä selkeä kisan kakkonen ja hyvin ruskettuneena

DSCF2663.jpg

Kyykkyyn tai istualleenhan se vetää juoksun jälkeen

DSCF2665.jpg

Ja viimeisessä päälähdössä oli säpinää.

DSCF2666.jpg

Samu Mikkonen ja muut ei mahtuneet enää samaan kuvaan ekakierroksen lopussa

DSCF2668.jpg

Savolainen Nandi rusketuksesta päätellen Samu Mikkonen. Tuo loppurutistus on aina todella näyttävä ja ensiviikonloppunan juostavissa SM maastoissa Vierumäellä on ohjelmassa miesten 4km. Pommi on viritetty, joten nähdäänkö pitkästä aikaa maastohistoriassa Kuopiolainen maastomestari, kyvyt ainakin riittää siihen.

DSCF2670.jpg

Kisan kakkonen

DSCF2671.jpg

Ja nuorten miesten ykkönen

DSCF2672.jpg

Jotkut väittää, että minulla on pallo hukassa. Ei ole, sillä kisaarpa osu kohdalle jalkapallon arvoisesti

DSCF2675.jpg

 

https://karttu.sporttisaitti.com/asics-katujuoksu-29-4-2017/  Tässä tulokset

Ja tänä aamuna oli sitten se vapun pitkä hidas 2h. Keli oli haastava, mutta brittiläisellä asenteella, missä juoksualusta on vaihtelevan kostea ja muutenkin ei kesäinen selviää sukat märkänä yllättävän hyvillä fiiliksillä. Innostui oikein lopussa tekemään se 10x 100m kiihdytyksiä. Muutenhan minun pitäisi jo asennoitua hitaan juoksun ennätysyritykseen, siis kuka saa menemään eniten aikaa 2h juoksuun, tai siis mitenkäs se nyt menikään. Hitto tämä on jo terästetyn vappusiman ansiota. Hyvää Vappua kaikille ja eritoten Iisalmeen.