Mitä tänään syötäisiin, no kalaa on tullut syötyä monella eritapaan valmistettuna. Ja kun kerta kalan ravintoarvot on tunnetusti todettu hyviksi, niin kyllä sitä sisävesien viljaa kannattaa pari kertaa viikossa lautaselle asetella.

Viime kirjoituksessa mainitsin tulevasta maakuntaviestijuoksusta muutaman sanasen ja juuri saamani tiedon mukaan on varmistunut,että juoksussa nähdään mukana tositoimissa 50km Olympia ja 15km MM kultamitalisti IIvo Niskanen. Ensi ja tulevien talvien kovaakin kovempi murtomaahiihdon seura PHS on koonnut timantin kovan joukkueen, joka tulee talvella viemään niin parisprintin kuin vietihiihdon miesten kirkkaimmat mitalit Puijon maisemiin. Ja henkilökohtaisilla matkoilla on sama tahti, sillä Perttu Hyvärinen toimii hyvänä adjutanttina Iivolle mitalimetsästyksessä. Sekä kun vielä sieltä löytyy pari muuta uutta kovaa tulokasta Herolan kaveriksi, voi PHS:ää tituleerata tulevan talven kingiseuraksi.

Maakuntaviestijuoksussa nähdään siis villiä meininkiä. Mutta tärkein sanoma tässäkin tapauksessa on se, että noin kovatasoisetkin urheilijat ovat päättäneet tulla Kartulaan ja näyttävät samalla esimerkkiä nuorille siitä, mitä urheilu ja yhteenkuuluvaisuuden tunne on ja sitä, että se ei tunne taso eikä ikärajoja. Niin,asiasta toiseen, olis yhden miehen/naisen  vaje meidä kolmihenkiseen kaveriporukkaa tuonne Karttulan juoksuun. Siis toisen osuuden viestinviejään haetaan, missä Joni aloittaa ja allekirjoittanut lopettaa ei kapula, vaan mikrofoni kourassa. Lupaan ilmaisen osanoton ja munkkisufeet juoksun jälkeen, tai oikeastaan Artsi voi ne tarjota.. Ja kisa avaushan suoritetaan sillä tutulla traditiolla, eli maamme laululla.

Omalla kohdalla molemmat rajat ovat jo löytyneet, niin tason kuin ikähaarukan suhteen. Molemmat ominaisuudet ovat niinsanotusti ehtoo puolella, eikä paluuta ole kuin tulevaisuuteen, mitä toivon mukaan kuitenkin kestää vielä tovin. Lorvimaan ja odottelemaan ei ole tarkoitus jäädä, vaikka välillä tuntuu, että näin työelämässä ollessa päivät toistavat itseään.Onneksi on kuitenkin tuo henkireikä, eli kalastus, mikä vie vapaa-ajasta suuren osan. Ja tätyykin ihmetellen todeta, mitenkä sitä on missannut vuosien saatossa paljon aikaa jonniin joutavaan, ilman suurempaa innostusta mihinkään. En laske tähän urheiluharrastusta, koska se on antanut minulle todella paljon menneinä vuosikymmeninä.

Ja on se vieläkin henkireikä, tosin kuntoilumielessä. Lauantaina 1,15h sisältäen 5km reippaampaa juoksua. Sunnuntaina maastopyörä 2h ja tänään 1,10 kevyttä hölkkää