Suomi 100 ja Riento 110v. Siinä teema Valkeisenlammen ympärijuoksuun, joka järjestetään 10.6.2017 tutussa paikassa.

Muutaman hiljaiselovuoden jälkeen oli siis aika ja kun vielä sattui sopivasti kaksi merkkivuotta ei tarvinnut epäröidä kisan järjestämisestä. Miksi ei ajankohtana se tuttu kesäkuun ensimmäinen keskiviikko, sitä moni on kysynyt. Siksi, että se ei olisi ollut mahdollista minun kalenterissa, enkä oikein viitsi kisaa muiden hartioillekkaan jättää, kun kerran minua pyydettiin juoksu organisoimaan.

Hiukan epäkiitettävä päivähän tuo 10 päivä kesäkuuta on, kun en älynnyt, että Kuopiossa on saman päivänä joku pullukka run, mutta minkäs teet. Toivonkin, että ne kaikki juoksijat, jotka eivät halua maksaa itseänsä kipeäksi pullukka osanottomaksulla, valitsisivat Valkeisenlammen juhlajuoksun kisakseen. Sarjoja on ne tutut pojat ja tytöt alle 9,11,13 ja 15 vuotta, matkana kipakka 1,4km. Yleiset sarjat miehille ja naisille matkana 4,3km, sekä laaja skaala aikuisurheilusarjoja, matkana 4,3km, sekä tietenkin miesten ja naisten kuntosarjat. Reitti on sama kuin ennenkin eli luonnonkaunis Valkeisen täysin tasainen ja hyvä hiekkapintainen juoksualusta.Lisätietoja juoksusta voi katsoa Juoksijalehden kilpailukalenterista ja poikkeuksena on entiseen malliin se, että ennakkoilmoittautumisia otetaan vastaa sähköpostiin [email protected] ja vaatimaton osanottomaksu suoritetaan sitten vasta kisapäivänä kisapaikalla. Sarjojen kolme parasta palkitaan normaalia komeammilla pokaaleilla ja osallistujille on luvassa ainutlaatuinen Kuopio Riento 110v. juhlamitali. Tosin alustavasti juhlamitaleita on rajoitettu määrä. Kannattaa siis hyvissä ajoin varmistaa ennakkoilmoittautumisella osanotto tähän juhlajuoksuun, sillä ennakkoilmoittautuneet lunastavat luonnollisesti mitalin itselleen.

Toivonkin hartaasti, että oikeat juoksijat äänestävät jaloillaan ja tulevat nauttimaan nuorten ja hiukan vartuneimpienkin juoksuilosta kesäkuun 10 päivä Kuopion keskustan Valkeisen Alavankirkon puoleiselle rannalle, missä sijaitsee kilpailun lähtö ja maalialue.